Jurnal de bord

Cel mai vîndut accesoriu din Veneția…

selfie-stick-turist-venice-italiy-wide

Nu sînt măștile, deși asta ar fi fost și prima mea opțiune. Apropo, acum cîțiva ani cînd am fost în Veneția pentru prima data, am cumpărat o mască frumușică.

Ca să aflu la întoarcere în Baia Mare că multe din măștile vîndute în Veneția sunt făcute de fapt în… Baia Mare. Asta zic și eu globalizare.

Revenind la subiect – cele mai vîndute nu sînt nici costumele de carnaval, nici șepcile sau tricourile cu Veneția. Nici măcar magneții de frigider.

Cel mai popular accesoriu din Veneția este selfie stick-ul.

Ți-l bagă în nas africanii și indienii pe stradă, îi vînd la buticuri și magazine chinezii, iar dacă mergi în Piața San Marco vei vedea în depărtare o pădure de bețe înălțate spre cer ca niște stindarde.

Selfie stick-ul este omniprezent: pe străduțe, pe poduri, în piețe. Fie că mergi să vezi sticla din Murano, să admiri casele colorate din Burano sau plaja din Lido.

Mă gîndesc că lucrurile stau la fel și în alte orașe. Și ca să vedeți că nu vă povestesc din cărți, aveți mai jos niște poze surprinse în orașul de pe ape.

4 Comments

  1. Chiar asa, la fiecare pas, era unu care intidea un bat prin fata ta 😀
    Erau unii care urcau pe podul Rialto si se plimbau pe malul canalului, cu batul, in timp ce se uitau fix in camera aparatului. Sincer, admirabil ca au reusit sa nu aterizeze in apa 😀

  2. Așa e, Ada! Cred că mulți turiști nici nu au apucat să vadă orașul. Au fost prea ocupați să-și facă selfie-uri 😀

  3. Uite, la asta chiar nu ma asteptam. Cred ca incet incet o sa prinda si la noi moda asta :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button