Jurnal de bord

Ce se întîmplă cu lucrurile care se pierd?

Uneori lucrurile se pierd: fie din cauza unui moment de neatenție, fie din cauza unor circumstanțe nefericite, iar alteori lucrurile decid pur și simplu să-și caute alt stăpîn pentru că nu le-am acordat suficientă atenție. Cînd pierzi un lucru drag, pierzi și o parte din tine. Istoria de mai jos este un astfel de exemplu.

Era prin 2006 cînd fiind student New York cutreieram și luam eu America la picior, cu Work and Travel un bănuț strîngeam și mă-ntorceam acasă mai bogat fecior. Așadar după trei luni de munci prin hamburgherii, șaormerii și moteluri am decis să vizitez cascada Niagara.

Era mijloc de septembrie și toamna indiană mă binecuvînta cu o vreme frumoasă și însorită. Mi-am petrecut aproape jumătate de zi pe malul american după care am traversat podul și am făcut același lucru pe partea canadiană.

Fiind fermecat de priveliște nici nu am observat cum pe cer s-au adunat nori grei ce au început să toarne spre seară o ploaie cît se poate de canadiană. Așa că vrînd-nevrînd mi-am cumpărat o umbrelă de la fața locului. Avea mîner de lemn, era roșie cu alb, avea pe ea frunza de arțar și însemnele de la cascadă.

O mîndrețe de umbrelă. Mă și imaginam mergînd cu ea prin sat, povestindu-le oamenilor despre Niagara și Marile Lacuri, de aceea la întoarcere în România umbrela de la Niagara a fost unul dintre primele lucruri pe care le-am pus în bagaj.

Umbrela respectivă a traversat cu mine oceanul, a privit de la înălțime apele Atlanticului și frumusețile Parisului. A trecut prin 3 vămi, a făcut slalom printre taximetriștii din București și a urcat în trenul spre Iași ce urma să mă ducă acasă.

Un compartiment CFR de clasa a doua – acesta a fost locul unde am văzut-o pentru ultima dată. Parcă mă văd coborînd dimineața din tren, obosit, amețit și nervos că îmi căzuse o roată la troller și uitînd cu desăvîrșire de umbrela care mă aștepta cuminte în cui.

Această istorie ar fi putut avea un final diferit dacă aș fi fost un pic mai atent sau dacă aș fi știut despre BringMeBack – un serviciu internațional lost and found care te ajută sa îți recuperezi lucrurile pierdute. Am aflat de el recent și cred că ar putea să vă folosească, în special atunci cînd călătoriți.

Fiecare din noi a pierdut măcar o dată în viața ceva important: portmoneul, actele, cheile, telefonul, un obiect cu valoare sentimentală sau chiar animalul de companie. Folosind acest serviciu, șansele de a-ți recupera lucrul pierdut cresc considerabil

BringMeBack este un birou virtual al obiectelor pierdute care funcționează acum și în România, iar principiul este destul de simplu. Trebuie să lipești pe obiectele pe care vrei să le protejezi o etichetă ce conține un cod unic de identificare și să le inregistrezi pe bringmeback.ro

Pe baza acelui cod vei putea fi contactat pentru a-ți recupera obiectul pierdut, de asemenea poți stabili și o recompensă pentru cel care ți-l returnează. Destul de simplu, nu? Așadar ceea ce se întîmplă cu lucrurile pe care le pierzi depinde acum în mare parte și de tine.

sursă foto 1 2

5 Comments

  1. Foarte, foarte tare! Nu ştiam de existenţa bringmeback.ro însă îl vom ţine minte de-acum înainte.

    Am avut şi noi recent nişte experienţe neplăcute cu lucruri pierdute, ce-i drept bringmeback.ro nu prea ne poate ajuta în situaţia asta. Am efectuat câteva livrări cu o firmă de curierat şi… două colete s-au pierdut. Au dispărut, s-au evaporat în aer. Nu au ajuns la destinatar şi nici nu s-au întors la noi.

  2. Te pomenești că o fi fiind și în România un triunghi al Bermudelor în care dispar pachete:) Oricum, mă gîndesc că firmele de curierat oferă și asigurare pentru pachetele pe care le transportă.

  3. Treaba asta cu Bring me back e chiar tare.Nu stiam ca exista…Nu stiu daca va functiona si in Romania dar suntem optimisti!

  4. @Whiteman în unele cazuri da. În altele (mai ales acum în perioada sărbătorilor) e mai greu de recuperat valorile şi pierderile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button