Jurnal de bord

Ce am cumpărat anul acesta de Black Friday

black friday la cartofiTrăim vremuri negre, oameni buni, vremuri întunecate atît la propriu cît și la figurat. Ziua scade, noaptea crește, frigul pișcă voinicește. Și ca să fie tabloul complet a mai venit peste noi și Vinerea Neagră. Ceea ce trebuia să fie o zi, a devenit aproape o lună.

În retail se dau lupte grele pentru atenția și banii consumatorilor. Unele magazine au furat startul și ne-au îmbiat cu reduceri încă de la începutul lunii. Altele au dat lovitura acum o săptămînă. Dar uite că a venit și ziua cea mare: vineri 29 noiembrie – adevăratul Black Friday.

Oamenii se prezintă la muncă cu ochii cîrpiți de somn după ce s-au trezit cu noaptea în cap să prindă reducerile de pe internet. Alții dau din coate prin mulțimea din magazine pentru a obține discountul promis. Pe scurt, nimic neobișnuit.

Eu anul acesta nu mi-am cumpărat nimic de Vinerea neagră. Absolut nimic. M-am tot gîndit în ultima vreme (știu, e un obicei de care trebuie să scap) și am ajuns la concluzia că am aproape tot ce-mi trebuie în acest moment.

Pentru că în esență un om nu are nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit și foarte puține dintre acestea sînt lucruri materiale. Obiectele sînt doar un mijloc prin care îți satisfaci o necesitate, o dorință și nu ar trebui să fie un scop în sine.

Ce ar valora o mașină, dacă nu am avea nevoia de a călători? Ce ar fi un telefon dacă nu ne-am dori să comunicăm la distanță? E păcat să cumperi lucruri doar de dragul de a le deține, pentru că în cele din urmă o să ajungi robul lor.

În viață lucrurile importante nu sînt niciodată la reducere după cum zicea și Radu pe blogul său. Sper că ceea ce am scris mai sus are sens pentru voi. Apropo, voi ce v-ați cumpărat anul acesta de Vinerea neagră?

Sursă foto

8 Comments

 1. Eu mi-am cumparat, pana acum: un fierbator de apa, un LED si niste casti. 😀 Consider ca am facut o afacere buna.

 2. Prima oara cred ca am auzit anul trecut de Blackfraierday asta.
  Da e numa o data pe an? Ca daca da, atunci e scary rau de tot, mi se pare ca o trecut numa 2-3 luni de atunci 🙂

  Oricum mie imi suna speriecios, ceva ca un fel de kukluxclan.
  Si ce se face, se cumpara diverse in prostie?

  Andreiutz, velcom among us, za inlaitad unmaterial pipl. 😀

 3. Ce v-am zis io de terorizm si vineri singeroasa?
  Zice uichipidia:

  Black Friday shopping is known for attracting aggressive crowds, with annual reports of assaults, shootings, and throngs of people trampling on other shoppers in an attempt to get the best deal on a product before supplies run out.

  JANUARY 1966 – „Black Friday” is the name which the Philadelphia Police Department has given to the Friday following Thanksgiving Day. It is not a term of endearment to them. „Black Friday” officially opens the Christmas shopping season in Center City, and it usually brings massive traffic jams and over-crowded sidewalks as the downtown stores are mobbed from opening to closing.

  Later an alternative explanation was made: that retailers traditionally operated at a financial loss („in the red”) from January through November, and „Black Friday” indicates the point at which retailers begin to turn a profit, or „in the black”.

  No. Janos mersi de link, si uite ca mi-am alocat juma de ora din viatza sa aflu ce e aia black friday si acuma is mult mai desteapta e clar.

  da parca totusi un Ipad Ipod Airbook Airmac Macbook Macpod parca n-ar fi asa de lepadat. Are si Apple vineri negre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button