Jurnal de bord

Care e cea mai bună perioadă să-ți cauți chirie în Cluj?

de-inchiriat-cluj

Pînă acum 2-3 ani lucrurile erau destul de clare. Vara Clujul se golea de studenți și elevi care plecau acasă pe perioada vacanței. Prin urmare cel mai bun interval pentru căutat chirie era perioada mai-iunie cînd proprietarii publicau anunțuri cu apartamentele ce se eliberau.

Tot în acea perioadă scădeau și prețurile. Știu că e greu de crezut, dar chiar a existat așa o perioadă 🙂 Între timp lucrurile s-au schimbat considerabil. Pe de o parte prețul chiriilor din Cluj a crescut vertiginos în ultimii ani și e din ce în ce mai greu să găsești un apartament decent la un preț bun.

Astfel mulți studenți preferă să-și plătească chiria și pe perioada verii (chiar dacă nu stau în ea) pentru a nu o pierde. Pe de altă parte avem marile festivaluri ale verii (Untold, Electric Castle) care au loc în perioada iulie-august și care aduc în oraș zeci de mii de turiști.

Foarte mulți proprietari de apartamente profită de acest aflux și își închiriază locuințele în perioada festivalurilor, păstrîndu-le libere restul verii. Așa se explică oferta săracă de chirii disponibile la începutul verii. De prețuri mai mici nici nu poate fi vorba.

Numărul studenților care vin la universitățile din capitala Ardealului este din ce în ce mai mare. Probabil de asta cea mai proastă perioadă pentru a căuta chirie în Cluj este luna septembrie cînd o chirie la un preț decent se dă și la cîteva ore de la publicarea anunțului.

Revenind la întrebarea din titlu: care e cea mai bună perioadă să cauți chirie în Cluj? O fi lunile octombrie-noiembrie cînd se mai liniștesc apele după venirea studenților? Sau poate începutul primăverii (pentru că nu prea știu oameni care se mută în chirie în timpul iernii)?

Vă aștept cu păreri. Cîteva recomandări și soluții am scris aici

Sursă foto

3 Comments

  1. Așa e. Cererea de chirii în Cluj (în special pentru 2 camere) depășește oferta. De asta au crescut așa de mult prețurile, iar cei care închiriază acceptă de multe ori condițiile impuse de proprietari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button