Jurnal de bord

Când ai folosit ultima dată un telefon public?

Azi am trecut pe lângă un telefon public, m-am oprit și, preț de câteva minute, am cugetat filosofic asupra vieții. Am încercat să-mi aduc aminte când am folosit așa ceva ultima dată. Și am realizat că au trecut mai bine de 15 ani. Genul acesta de lucruri te fac să te simți bătrân.

Pare greu de crezut, dar acum 15 ani telefonul public era singura modalitate prin care puteam vorbi cu ai mei de acasă. Locuiam în cămin, nu aveam telefon mobil, computer sau internet. Aveam doar telefonul public și scrisorile care ajungeau la destinatar cam în 10-15 zile.

Mama le-a păstrat pe toate și le ține aranjate frumos. Uneori când merg acasă le mai recitesc și călătoresc în timp spre cel care eram atunci. E o experiență foarte interesantă care te face să apreciezi tehnologia și toate posibilitățile extraordinare pe care ni le oferă.

Astăzi fiecare al doilea are în buzunar un smartphone cu o configurație de 10 ori mai bună decât computerele la care atunci nici nu îndrăzneam să visam. Poate că peste alți 15 ani copiii noștri se vor uita la smartphone cu aceeași nostalgie cu care ne uităm noi astăzi la telefoanele publice.

Tu când ai folosit ultima dată un telefon public?

Sursă foto

One Comment

  1. Ai idee de unde pot achizitiona un telefon public ?
    Am vrea sa cumpar unul si nu gasesc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button