Jurnal de bord

Calificare istorică: HCM Baia Mare a ajuns în Liga Campionilor

HCM-Baia-Mare-liga-campionilor

Scriu aceste rînduri proaspăt întors de la finala turneului de calificare pentru Liga Campionilor ce a avut loc la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare. Sincer, nu-mi imaginam că voi scrie prea curînd acest titlu, dar uite că s-a întîmplat.

E vorba bineînțeles de HCM Baia Mare – echipa de handbal feminin al orașului nostru care a obținut în premieră calificarea în cea mai importantă competiție din Europa – Liga Campionilor. Primul meci disputat de băimărence a fost împotriva danezelor de la Viborg HK.

A fost un meci plin de adrenalină în care fiecare echipă a fost pe rînd la cîrma partidei, un meci dificil atît din punct de vedere fizic, cît și psihic. Danezele au jucat faza ofensivă cu portarul și s-au apărat cu un om împins.

Jucătoarele noastre au răspuns cu un joc combinativ și o forță de pătrundere impresionantă. În ultimul minut scorul era egal la 25. Jucătoarele de la HCM au reușit un gol cîștigător cu 8 secunde înainte de fluier prin Melinda Geiger.

A urmat apoi finala cu Team Tvis Holstebro. Sala a fost arhiplină, toată lumea aștepta o victorie a echipei gazdă. Meciul însă a fost mai ușor decît m-am așteptat. După primele 10 minute HCM-ul avea deja un avantaj de 9 goluri.

Danezele s-au pierdut cu firea și nu au mai mișcat aproape nimic în fața echipei noastre care și-a asigurat pe tot parcursul partidei un avans de cel puțin 10 goluri. Publicul a fost extraordinar: s-a scandat România, s-a cîntat, s-au făcut valuri.

Astfel ceea ce părea un vis îndepărtat acum un an, a devenit astăzi realitate datorită acestor fete minunate. HCM Baia Mare a reușit o calificare istorică și va reprezenta România în Liga Campionilor.

Handbalistele noastre vor avea însă parte de o grupă de foc pentru că vor trebui să înfrunte echipa Gyor – deţinătoarea trofeului, Thuringer – campioana Germaniei şi Hypo Viena – campioana Austriei. Putem spune fără echivoc – la Baia Mare se va juca handbal de cea mai bună calitate.

Așadar ne vedem la Sala Sporturilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button