Calificare istorică: HCM Baia Mare a ajuns în Liga Campionilor

HCM-Baia-Mare-liga-campionilor

Scriu aceste rînduri proaspăt întors de la finala turneului de calificare pentru Liga Campionilor ce a avut loc la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare. Sincer, nu-mi imaginam că voi scrie prea curînd acest titlu, dar uite că s-a întîmplat.

E vorba bineînțeles de HCM Baia Mare – echipa de handbal feminin al orașului nostru care a obținut în premieră calificarea în cea mai importantă competiție din Europa – Liga Campionilor. Primul meci disputat de băimărence a fost împotriva danezelor de la Viborg HK.

A fost un meci plin de adrenalină în care fiecare echipă a fost pe rînd la cîrma partidei, un meci dificil atît din punct de vedere fizic, cît și psihic. Danezele au jucat faza ofensivă cu portarul și s-au apărat cu un om împins.

Jucătoarele noastre au răspuns cu un joc combinativ și o forță de pătrundere impresionantă. În ultimul minut scorul era egal la 25. Jucătoarele de la HCM au reușit un gol cîștigător cu 8 secunde înainte de fluier prin Melinda Geiger.

A urmat apoi finala cu Team Tvis Holstebro. Sala a fost arhiplină, toată lumea aștepta o victorie a echipei gazdă. Meciul însă a fost mai ușor decît m-am așteptat. După primele 10 minute HCM-ul avea deja un avantaj de 9 goluri.

Danezele s-au pierdut cu firea și nu au mai mișcat aproape nimic în fața echipei noastre care și-a asigurat pe tot parcursul partidei un avans de cel puțin 10 goluri. Publicul a fost extraordinar: s-a scandat România, s-a cîntat, s-au făcut valuri.

Astfel ceea ce părea un vis îndepărtat acum un an, a devenit astăzi realitate datorită acestor fete minunate. HCM Baia Mare a reușit o calificare istorică și va reprezenta România în Liga Campionilor.

Handbalistele noastre vor avea însă parte de o grupă de foc pentru că vor trebui să înfrunte echipa Gyor – deţinătoarea trofeului, Thuringer – campioana Germaniei şi Hypo Viena – campioana Austriei. Putem spune fără echivoc – la Baia Mare se va juca handbal de cea mai bună calitate.

Așadar ne vedem la Sala Sporturilor!

1 comentariu

  1. Ne vedem. Bineinteles.

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum s-a văzut din tribună meciul de handbal HCM Baia Mare - Győri ETO KC | Andrei Albu - [...] Meciul a avut loc în cadrul grupelor Ligii Campionilor unde echipa noastră s-a calificat în premieră absolută [...]

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *