Jurnal de bord

#BlueMondayRomania – ședințe gratuite la psiholog în perioada 20-24 ianuarie

Potrivit ultimelor cifre publicate de Organizația Mondială a Sănătății, în România, peste 2 milioane de persoane suferă de depresie. Pornită în 2018, inițiativă Blue Monday Romania își propune să facă ceva în această privință.

Inițiativa #BlueMondayRomania permite celor care se simt singuri, triști sau deprimați în această perioadă să discute cu psihologi în cadrul unor ședințe oferite gratuit în perioada 20-24 ianuarie. Pentru a se înscrie, doritorii trebuie să completeze acest formular.

“2020 este al treilea an pentru campania #BlueMondayRomania și, totodată, anul în care îmi dau seama cât de mult a crescut acest proiect, fără să se îndepărteze de scopul pe care îl are: conștientizarea depresiei și a faptului că este normal să apelăm la specialiști atunci când avem nevoie”.

„În 2019 am avut 8 psihologi înscriși ca parteneri, anul acesta în schimb, avem 16 și un eveniment deschis pentru publicul larg unde se va discuta despre depresie cu specialiști”, a explicat psihologul Denisa Niță, coordonatoarea proiectului.

„În acest an am reușit să convingem mai mulți psihologi care în săptămâna 20-24 ianuarie și-au donat din orele de cabinet și sperăm să atingem un număr cât mai mare de persoane care să afle că astfel pot să discute cu un profesionist despre problemele prin care trec. Absolut gratuit”, a transmis Andi Daiszler, managerul de marketing al Daisler Print House.

Suplimentar, pe data de 20 ianuarie, spațiul de coworking Invest Cluj găzduiește o discuție informală despre depresie și metodele prin care ea poate fi combătută. Invitații speciali ai întâlnirii sunt lect. univ. dr. Diana Cândea de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB Cluj și mediul psihiatru Bianca Coșa, rezident la Clinica de Psihiatrie.

Campania #BlueMondayRomania a fost lansată în 2018 de Daisler Print House în colaborare cu Asociația Studenților Psihologi din România. În 2020, campania e coordonată de psihologul Denisa Niță.

Demersul este susținut de Asociația Daisler, Talo Media – creatorii clipurilor despre depresie, TedXZorilor, spațiul de coworking Invest Cluj și cabinetele de psihologie/psihoterapeuții partenere: Minodora Păduran, Diana Todea, Adina Bîrsan-Marian, Cristina Lațcu, Andrei Solomon, Anamaria Vancea, Filip Mirela, Cosmin Pavel, Samuel Bud, Beatrice Huțanu, Alexandra Arusoaiei, Șerban Bobos, Amalia Siminiceanu, Diana Pruteanu (București) și Cristina Țăpoca (București).

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button