Jurnal de bord

andreialbu.com – ținți ani și un dinte lipsă

cinci-ani-andreialbu.com”Cîți anișori ai, puiule?” ”Am ținți ani și-un… dinte lipsă. Știu să scliu, să țitesc și la anu tati a plomis că mă dă la școală!” Cam așa ar răspunde blogul meu dacă l-ar întreba cineva de sănătate.

Pe 18 februarie acum 5 ani îmi luam inima în dinți și făceam pasul decisiv spre blogosferă. ”Gata cu domeniile gratuite. E cazul să mă fac gospodar și să mă așez și eu la… hostingul meu”.

Așa mi-am zis atunci și am cumpărat andreialbu.com 2009, anul tuturor crizelor posibile: financiare, profesionale, personale. Am trecut peste toate sau, mă rog, aproape peste toate. Și iacătă-mă astăzi sus pe baricade.

Noroc cu calendarul de la Google care mi-a reamintit că trebuie să reînoiesc abonamentul, altfel uitam cu desăvîrșire. Știți și voi eterna problemă: bărbații și aniversările.

Sincer, nu îmi închipuiam atunci că avea să mă țină atîta amar de vreme trebușoara asta cu scrisul. 5 ani e totuși o cifră. Îs 260 săptămîni, 1826 zile sau 43829 ore. Te și apucă groază cînd te gîndești.

bere-neagra-pentru-omu-albSe vede că îmi place să scriu, e singura explicație. Oare cît o să mă mai țină? O lună, un an, o viață? Nu știu. Voi pune punct în momentul în care o să simt că nu mai am nimic de spus, că s-au scurs din mine toate ideile și cuvintele.

Deocamdată soarele e sus pe cer, iar focul bate în vene o avalanșă de idei ce luptă să iasă la lumină. Povestea omului alb continuă. Dacă vreți să-i aflați continuarea, vă invit să rămîneți aproape.

P.S. Cu ocazia aniversării am deschis aseară o bere nefiltrată neagră ca pana corbului, adusă din plină revoluție. Azi dimineață Florin mi-a făcut surpiza din imaginea de mai sus.

Am fost impresionat. Pentru zilele următoare meteorologii au anunțat cod galben de gînduri negre presărate cu voie bună.

5 Comments

  1. La multi ani, daca se cade in astfel de situatii :)) E o realizare frumoasa. Sa te tine de zece ori pe atat si te-ai realizat.

  2. Iti voi spune La multi ani! pentru ca asa este politicos. In rest, nu prea multe sunt de spus. Cred ca scrii pentru ca te plictisesti sau pentru ca ai prea mult timp liber si nu vrei sa te apuci de altceva. Sunt indulgent si nu consider ca blogul te reprezinta. Pentru ca daca ar fi asa, ar fi neplacut: idei incoerente, incercari de umor care nu prea reusesc, incercari de a prezenta lucruri banale care, din lipsa de subiecte, devin foarte importante. In Baia Mare nu prea se intampla nimic. Stiu, pentru ca de acolo am plecat si eu. Asta nu e vina ta ca nu e nimic relevant ca subiect, dar incerci sa faci din lucrurile banale subiecte de blog, importante. Si nici macar cu mare succes de multe ori. Ai un grup de oameni care posteaza comentarii, tu postezi la ei. Ai putea spune ca sunt grupul tau de cititori, cred insa ca sunt grupul de oameni care au nevoie, la fel ca tine, de atentie. Si faceti un fel de „jocul de-a sticluta”, unde fiecare are, in cerc, randul lui.

    In incheiere, iti spun din nou La multi ani! si iti sugerezi si o alta preocupare decat blogul. Nu de alta, dar te vei uita in urma peste ani si vei zice: Timp pierdut… (cel putin in cazul tau, nu generalizez la toate blogurile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button