7 concluzii din trenul Timișoara – Iași
Trenul este un loc în care ai ocazia să auzi povești foarte interesante. M-am convins de acest lucru în studenție, când călătoream foarte mult cu trenul la clasa a 2-a. Dacă o să vreau vreodată să scriu o carte, o să-mi iau concediu vreo 2 săptămâni și o să străbat țara cu trenul în lung și-n lat
Weekend-ul trecut am mers cu trenul Timișoara – Iași după o pauză de câțiva ani. Am nimerit în compartiment cu un staroste care se întorcea de la o nuntă. „Salut, mi-a zis el. Eu sunt grăitor pe la nunți”.
Și a început să-mi povestească despre tradiții și obiceiuri, ca, în cele din urmă să-mi propună să bem o pălincă. Pe traseu a urcat o domnișoară rezidentă la medicină, o doamnă care se ocupă cu reflexoterapia și o alta care lucrează la Hidroelectrica.
Timp de 6 ore am discutat despre politică, medicină, educație, sănătate și alte teme care mai de care. Iată concluziile pe care mi le-am notat.
Copiii de astăzi sunt mai deștepți decât am fost noi la vârsta lor, dar școala e învechită și nu le mai spune adevărul.
Un medic bun te poate scăpa, unul prost te poate îngropa.
Tinerii nu fac agricultură, pentru că, pentru ei, pământul e prea jos. Dar, până la urmă, tot la natură o să ne întoarcem.
Bolile vin, atunci când nu ai preocupări sănătoase, când lași mintea și corpul să lâncezească.
Degeaba ieși în stradă să-ți strigi nemulțumirea dacă nu mergi la vot.
Omul nu e făcut să trăiască singur. Singurătatea omoară.
În viață faci cât ți-e îngăduit, restul lucrurilor țin de Doamne-Doamne.