Jurnal de bord

4 avantaje gantere pe care trebuie sa le stii

Articol de Rozina Csaszar

gantera-vin-bell-8kg-insportline-8_2Vara se apropie cu pasi repezi si cred ca multi dintre noi au nevoie de un implus pentru mentinerea conditiei fizice si un corp bine lucrat. Ganterele sunt cele mai accesibile accesorii fitness care pot conduce la numeroase exercitii fizice benefice. Ele pot fi gasite la o sala de fitness sau pot fi achizitionate pentru antrenamentele de acasa.

Exercitiile cu gantere ofera numeroase avantaje si pot fi utilizate pe tot parcusul anului. Asadar, acesta este un moment oportun sa ne apucam de treaba 🙂 Dar mai intai, afla care sunt principalele 4 avantaje ale unui antrenament cu gantere.

1. Accesoriu eficient pentru masa musculara

Daca doresti sa-ti imbunatatesti conditia fizica sau rezistenta musculara, gantera este un accesoriu fitness la indemana oricarui. Apeleaza la gantere de diferite greutati, in functie de complexitatea dorita in antrenamentele tale.

Pentru inceput, alege o greutate mai usoara si pe masura ce te obisnuiesti cu aceste tipuri de exercitii, poti mari greutatea. De asemenea, confera mai multa stabilitate in alte tipuri de activitati.

2. Versatilitate in antrenamente

Cu ajutorul acestor accesorii fitness, poti realiza exercitii simple sau complexe, care sa implice mai multe zone ale corpului in acelasi timp. Indiferent ca lucrezi la o sala fitness profesionala sau de acasa, poti combina diverse exercitii cu ajutorul ganterelor, astfel incat sa lucrezi intregul corp. Alege greutatea ganterelor potrivite pentru tine de pe SportAddict.ro si incepe antrenamentul!

3. Cresc rezistenta oaselor

Daca pana acum credeam ca spanacul asigura oase mai puternice, va trebui sa ne straduim mai mult de atat. Ganterele pot contribui si ele la rezistenta oaselor daca sunt utilizate in mod constant. Avantajul este resimtit imediat, dar in special pe termen lung pentru evitarea bolilor de oase precum osteoporoza.

4. Reduc tensiunea arteriala

Daca ai probleme cu tensiunea ganterele pot reprezenta un mare beneficiu, daca nu poti preveni eventualele probleme. Aceste accesorii fitness stimuleaza circulatia sangelui in corp, iar inima nu va fi solicitata atat de mult in antrenamentele fizice.

Uite cat de simplu este sa ne antrenam cu o pereche de gantere! Nu ne mai ramane decat sa incepem exercitiile!

Sursă foto

2 Comments

  1. Am ales sala de fitness. Acasa nu am unde se depozitez si ganterele. Insa, fara miscare e anosta viata 🙂

  2. Robi, de acord. Sportul e sănătate curată – fizică și mentală. Pe mine însă sala nu mă prea atrage, eu prefer mișcarea în aer liber 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button