Jurnal de bord

Când ieși de Ziua Îndrăgostiților cu părinții

Nu știu cum a fost la voi, dar noi am început seara romantică de Valentine’s day cu Codruța Kövesi. Vă dați seama ce soție înțelegătoare am? A acceptat altă femeie „în casă” taman de ziua îndrăgostiților. Deși, sunt de accord cu Doru: Codruța e cam singurul bărbat de stat care a mai rămas în România.

Ca să echilibrez un pic balanța, pe la 9 am mers să vedem „The Shape of Water” care e un fel de reinterpretare modernă a cărții „Omul amfibie” publicate la începutul secolului 20 de scriitorului rus Aleksandr Beleaev.

Acțiunea filmului are loc în timpul războiului rece și este o poveste de dragoste între o creatură amfibie închisă într-un laborator secret din SUA și femeia de serviciu care lucrează acolo.

„The Shape of Water” are poveste și acesta e motivul pentru care mi-a plăcut. Am trecut cumva peste toate ciudățeniile sale și am reușit să mă bucur de 2 ore de film care are 13 nominalizări la Oscar în acest an și șanse bune la premiul cel mare.

În timp ce intram la cinema, am observat în spatele nostru un cuplu de tineri ce veniseră la cinema cu părinții. Tinerii au rămas să cumpere popcorn și i-au trimis pe părinți să ocupe locurile în sală. S-au așezat în spatele nostru, pe rândul 10.

„Oare ne-am așezat bine? se frământa soția. Cred că ne-am încurcat, răspundea tot ea. Mi se pare că  eram pe rândul 11”. Și tot așa vreo 10 minute. Au început reclamele, apoi trailerele. La un moment dat au apărut și tinerii cu popcornul, făcându-le semn să se mute pe rândul 7.

„No, vezi! Ți-am zis eu că nu stăm bine!” a zis femeia. „Ce să-i faci? Așa-i de Valentin” i-a răspuns soțul în timp ce se deplasau din capătul rândului spre culoarul din mijloc, ridicându-i pe ceilalți în picioare.

Acum că a trecut Valentinul, nu vă culcați pe o ureche. Mai sunt doar 10 zile până la Dragobete. În acest context, dacă nu aveți încă planuri pentru 24 februarie și căutați ceva diferit, s-ar putea să vă placă propunerea La Mesteceni care oferă un meniu special creat de Chef Adrian Gagea într-un cadru intim, aproape de natură, ferit de agitația orașului.

Voi cum ați petrecut Ziua îndrăgostiților?

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button