Jurnal de bord

Ză Itălian Giob

Dragi cititori, m-am întors din concediu. Ţin să-mi cer scuze pentru absenţa de săptămîna trecută. Pregătisem cîteva articole, dar în Hitălica e mare criză de internet. Pe acele meleaguri fiecare megabyte e la preţ de aur.

Se pare că multe dintre ţările din vest au aceeaşi problemă (confirm pentru SUA şi Canada). Poate că o fi vreo explicaţie logică, dar spre deosebire de ele, Moldova şi România stau foarte bine la acest capitol. Beneficiem de o conexiune foarte bună, iar preţul este unul accesibil.

De asemenea ţin să aduc mulţumiri la cîţiva oameni deosebiţi care m-au făcut să mă simt în Italia ca acasă. Şi nu glumesc cînd spun acest lucru. În decurs de o săptămînă am întîlnit acolo mai mulţi basarabeni decît am ocazia să văd în Baia Mare în decurs de o lună.

Călătoria mea în patria spaghetelor, a pizzei şi a îngheţatei a stat sub semnul globalizării. Am socializat cu turişti de naţii şi vîrste diferite, am băgat la maţ mîncăruri moldoveneşti ca la mama acasă, vinuri şi haleli italieneşti, beri nemţeşti, fructe exotice şi am vizitat locuri de o frumuseţe impresionantă (vă anunţ de îndată ce postez fotografiile şi filmuleţele pe internet).

Prin urmare de azi revin în formaţie completă plin de impresii pozitive şi idei de articole pe care o să vi le împărtăşesc în postările următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button