Jurnal de bord

Weekend-ul trecut am fost martor…

Weekend-ul trecut Cluj-Napoca a fost plin de martori: vreo 30000 – martori ai lui Iehova, restul fiind martori la un Congres Internațional al acestor martori. Hotelurile au fost pline ochi, iar orașul s-a umplut de bărbați îmbrăcați elegant și fete cu fuste lungi, purtând ecusoane pe care scria „Nu renunțăm” (n-am fost curios să întreb la ce anume nu renunță).

A fost un fel de Untold, mai ales că evenimentul a coincis cu Zilele Culturale Maghiare, cu Seri de vară Clujene și cu Transylvania History Days. Dacă se repetă isprava, la anul e posibil să vedem anunțuri de genul „ofer cazare martori Iehova”, după modelul „cazare Untold”. Nu de alta, dar banul tot ban e, indiferent de Dumnezeul în care crezi.

Sâmbătă la amiază eram în taxi, mergeam la foișorul din parc să fim… martori la ceremonia civilă a doi prieteni. Eu cu pantaloni de costum și cămașă albă, Dumitrița cu o fustă elegantă și o bluză de culoare deschisă. „La ce oră începe congresul?” ne-a întrebat taximetristul privindu-ne duios și plin de înțeles.

„Mergem la o ceremonie civilă” i-am răspuns eu în cele din urmă. „Ah…” a exclamat el puțin dezamăgit. Deja mă așteptam să aud în replică celebra întrebare: „Aveți 5 minute să vorbim despre domnul nostru?” Noroc că am ajuns rapid la destinație.

Concluzia zilei pentru mine: trebuie să-mi schimb look-ul. Să-mi trag o freză rebelă, un tatuaj, un cercel în ureche sau un belciug în nas ca să arăt mai fioros. Nu de alta, dar până acum nu m-a confundat nimeni cu un martor.

P.S. Am scris aici o pățanie amuzantă pe care am avut-o cu niște martori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button