Jurnal de bord

Walking Month 2021: cum a fost și câți pași am făcut

Am bifat a 5-a participare consecutivă la campania Walking Month

Toamna aceasta am bifat a 5-a participare consecutivă la Walking Month – campania caritabilă la care poți transforma pașii în fapte bune. Pentru al 3-lea an consecutiv am participat cu aceeași echipă: Radu, Andi și Tavi. Împreună echipa „Încă una și mă duc”. Fix ca în reclamă.

Având în vedere că anul trecut n-am prea reușit să mă mobilizez (pandemie, copil mic, lucrat de acasă), am decis să recuperez la ediția din acest an. Mai ales că aveam cam aceleași condiții (pandemie, copil mic, lucrat de acasă) Am reușit să fac cu 40% mai mulți pași decât anul trecut: 351843 pași în 30 zile, o medie de 11700 pași pe zi (adică vreo 7.5 km).

Am reușit să fac cu 40% mai mulți pași decât anul trecut: în jur de 351000 pași în 30 zile, o medie de 11700 pași pe zi (adică vreo 7.5 km).

Ziua cu cei mai mulți pași a fost o zi de vineri în care mi-am luat liber de la muncă și am hoinărit singur prin pădurea Făget. 25000 pași. A fost un exercițiu de deconectare pe care voiam să-l încerc de ceva timp. A fost ciudat și fain în același timp. Recomand să încercați dacă aveți posibilitatea. Personal m-am clasat pe locul 607 din 2230 de participanți, iar cu echipa pe 221 din 553.  Pe scurt, nu ne-am făcut de râs.

Singura bătaie de cap pe care am avut-o a fost faptul că a trebuit să introduc manual pașii în aplicație. Sincronizarea automată funcționează (deocamdată) doar prin Google Fit, care înregistrează de obicei mai puțini pași decât brățara Xiaomi Mi Band 4 pe care o folosesc de vreo 2 ani (numa’ nu se mai strică odată să-mi pot lua următorul model 😀 ).

Banii donați de participanți vor fi folosiți în acest an pentru renovarea cabinetelor medicale din câteva comune clujene: satul Gheorgheni, Cășeiu și Câțcău. În Gheorgheni s-au făcut deja intervenții pentru a proteja clădirea cabinetului de infiltrațiile de apă, iar, în prezent, se lucrează la refacerea spațiilor în care doi medici deservesc mii de pacienți.

Cabinetul medical din comuna Cășeiu va avea, pentru prima oară, o instalație de încălzire corespunzătoare, astfel ca pacienții să nu mai fie consultanți în frig, iar intervențiile majore din cabinetul comunei Câțcău vor viza refacerea instalației electrice și corpurilor sanitare, vechi de 40 de ani. Toate acestea, pe lângă alte lucrări de renovare și reparații.

În urma concursului Walking Month din acest an s-au strâns 406.048 lei. Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ, inițiatoarea programului „Sănătate la sate”, este cea care se va ocupa de lucrările de reabilitare a cabinetelor medicale, în colaborare cu Asociația Medicilor de Familie Cluj.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button