Jurnal de bord

Când vine mama în vizită…

Când vine mama în vizită, frigiderul nostru se umple cu tot felul de bunătăți: cărniță de pui crescut la țară, în libertate, cu mult drag, pește prins de tata din Prut, ouă, mere și pepene murat, vin de casă, dulciuri și fel de fel de gustoșenii.

Când vine mama în vizită, din bucătărie se ițesc mirosuri ademenitoare, iar pe masă apar mâncărurile copilăriei. De exemplu, m-am trezit într-o dimineață ca să aflu că mama s-a trezit cu noaptea în cap ca să-mi facă dejunul preferat. Asta da surpriză!

Când vine mama în vizită, mașina de spălat vase este în concediu. „N-are rost s-o pornești pentru 2-3 vase” spune ea și se apucă să le spele de mână. Și apoi, când vasele nu-i mai încap pe uscător, le pune la uscat în… mașina de spălat vase 😀

Când vine mama în vizită, mă simt ca în concediu, chiar dacă merg la muncă.

Când vine mama în vizită, Ilinca are un nou partener de joacă care-o învață lucruri noi și fel de fel de nebunii. Jucăriile și cărțile din camera Ilincăi se înmulțesc exponențial, așa încât ajungem să o rugăm: nu-i mai aduceți atâtea că nu avem unde să le punem.

Când vine mama în vizită, eu și cu soția avem timp să luăm o pauză și să lenevim. La cea mai recentă vizită a mamei, am reușit să citesc o carte, să privesc primul sezon din „The Witcher” și să dorm pe săturate. Când vine mama în vizită, mă simt ca în concediu, chiar dacă merg la muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button