Jurnal de bord

UNTOLD 2021: cele mai importante momente din ziua 1 și ziua 2

Ziua 1

Peste 56000 de oameni au participat la prima zi de festivalul. Deschiderea oficială a festivalului a fost marcată cu focuri de artificii și povestea universului UNTOLD 2021: LUNA – THE RISE.

Prima zi a festivalului UNTOLD a depășit așteptările tuturor celor prezenți. Bucuria revederii festivalului după doi ani și energia oamenilor au fost nemărginite. Alături de prieteni, încărcați cu optimism și încredere, participanții au savurat întregul festival. Fie ca s-au aflat la prima lor experiență UNTOLD, fie că au revenit și au descoperit lucruri noi, cu toții au trecut printr-o încărcătură emoțională unică de unde nu au lipsit nici lacrimile de fericire.

Peste 56.000 de oameni au trecut, în prima zi, pragul tărâmului plin de magie UNTOLD. Artiștii care au concertat în prima seară s-au arătat impresionați de scena principală a festivalului UNTOLD, dar și de căldura și energia cu care au fost primiți de public. Cei mai așteptați artiști au fost rapperul american Tyga, producătorul american DJ Snake, Steve Aoki, dar și DJ-ul german Tujamo. Acesta din urmă a fost prezent la toate cele 5 ediții ale festivalului UNTOLD, iar aseară a declarat că cele 2 ore petrecute pe scenă, au fost cele mai impresionante ore din viața lui.

Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. Minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

Pe scena principală a urcat aseară și juriul emisiunii SuperStar format din Smiley, Marius Moga, Raluk și Carla’s Dream, emisiune care debutează în această seară la PRO TV. Și Benny Benassi a făcut stadionul Cluj Arena să vibreze, iar Delia, pe lângă show-ul ei de la mainstage a urcat și a făcut un moment special cu Steve Aoki. Celebra coloană sonoră a serialul CASA DEL PAPEL s-a auzit live pe mainstage-ul festivalului.

Ziua 2

Cei peste 69.000 de participanți din cea de-a doua zi a festivalului au trăit magia UNTOLD la scena principală alături de artiști precum Martin Garrix, Fedde le Grand, Paul Van Dyk sau Parov Stelar.

De asemenea, trupa Vama a încântat publicul UNTOLD cu piesele sale cunoscute, dar și cu un moment inedit de DJ SET, cu Tudor Chirilă în prim plan.

Martin Garrix a pregătit un show special, cu surprize dedicate fanilor veniți din peste 100 de țări ale lumii. Acesta l-a avut alături de el pe scenă pe Tinie Tempah, artist apropiat al festivalului și bun prieten al DJ-ului și producătorului olandez. Martin Garrix a declarat că a fost o reîntâlnire mult așteptată cu fanii UNTOLD și că de fiecare dată când ajunge la Cluj-Napoca simte energia specială a publicului pe care nu o întâlnește nicăieri altundeva în lume.

Recital memorabil Gheorghe Zamfir pe scena principală Untold festival

O altă apariție memorabilă, cu o încărcătură emoțională puternică pentru români și nu numai, a fost recitalul oferit de cel mai mare naist al lumii, maestrul Gheorghe Zamfir. Maestrul a avut o scurtă întâlnire, înainte de spectacolul său, și cu DJ-ul numărul 3 al lumii, Martin Garrix, care și-a exprimat admirația și aprecierea pentru munca și talentul său. Asocierea lui Gheorghe Zamfir cu festivalul UNTOLD are un scop nobil. Una dintre cele mai mari dorințe ale muzicianului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul UNTOLD fiind implicat în promovarea acestui proiect.

„De mult timp aveam în minte această idee: o școală pentru a dărui noii generații de muzicieni cunoștințele mele și un loc unde tinerele talente să poată studia; cred că lucrurile bune se întâmplă la timpul lor. Când tinerii apreciază și susțin proiectele viitoarelor talente la scară mare, înseamnă că societatea este sănătoasă și visurile noastre devin visurile lor. Multe mulțumiri excepționalei echipei și participanților de la Untold, pentru contribuția la realizarea Academiei Internaționale de Nai ! Proiectul meu a devenit proiectul vostru, visul meu a devenit visul vostru!”, a declarat maestru Gheorghe Zamfir.

The Edge, chitaristul trupei U2 – pentru prima dată în România

A doua zi a festivalului UNTOLD a adus o nouă premieră în România. The Edge, chitaristul legendarei trupe U2, l-a însoțit pe Martin Garrix la UNTOLD, fiind astfel pentru prima dată când un membru al fabuloasei trupe U2 ajunge în România. DJ-ul olandez a venit în țara noastră din Las Vegas și l-a adus pe The Edge la UNTOLD pentru a-i prezenta unul dintre festivalurile lui preferate din întreaga lume, după cum a declarat și în timpul show-ului de aseară.

The Edge a fost impresionat de reacția publicului care a ascultat pentru prima dată, live la UNTOLD, ,,We Are The People”, imnul oficial UEFA EURO 2020. The Edge a avut bucuria să lucreze împreună cu prietenul și colegul său Bono, solistul trupei U2, și Martin Garrix la realizarea acestui imn oficial. Chitaristul și-a dorit să rămână o prezență discretă în festival. Timp de 90 de minute a urmărit din fața scenei, dar și din backstage setul olandezului și a făcut poze fanilor care se bucurau de magia festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button