Jurnal de bord

Vom avea tren direct Cluj-Napoca – Viena din 8 decembrie

Din 8 decembrie vom avea tren direct din Cluj-Napoca spre Viena. Anunțul a fost făcut de ÖBB (operatorul național feroviar de călători din Austria) care a inclus Cluj-Napoca în programul său de transport călători în 2019.

Informația a fost confirmată și de reprezentanții CFR Călători care au ținut să precizeze că circulația trenurilor pe teritoriile celor 3 state – România, Ungaria şi Austria va fi asigurată de operatorul național al fiecărui stat: CFR Călători, MAV Start și ÖBB. Trenurile vor circula zilnic pe ruta Cluj-Napoca – Oradea – Budapesta – Viena și vor avea următorul orar:

Cluj-Napoca (07:35) – Budapesta (14:20/14:40) – Viena (17:21)

Viena (10:42) – Budapesta (13:19/13:40) – Cluj-Napoca (22:25)

Practic, discutăm despre o extindere a rutei deja existente Cluj-Napoca – Budapesta care va include din decembrie și capitala Austriei. După cum puteți vedea în orarul de mai sus, distanța (de aproximativ 730 km) dintre cele două destinații va putea fi parcursă în aproximativ 10 ore.

Prețul biletelor nu a fost anunțat încă, putem presupune însă că acesta nu va depăși 50 euro pe sens, având în vedere faptul că un bilet pe relația Cluj-Napoca – Budapesta costă în jur de 28 euro conform site-ului CFR Călători (listă prețuri aici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button