Jurnal de bord

De vizitat în Timișoara: Scârț loc lejer și Muzeul Consumatorului Comunist

Scârț Loc Lejer este unul din localurile mele preferate din Timișoara. De fiecare dată când am fost la ei am găsit o atmosfera boemă și m-am simțit aproape ca acasă. Scârț e un loc în care poți socializa destul de familiar aproape cu oricine, în care poți citi, juca șah, table sau diferite jocuri de societate.

Probabil că acest lucru se datorează faptului că pubul a fost creat de un grup de artiști ce fac parte din trupa de teatru „Auăleu”, care-și joacă piesele în local. Am văzut la ei spectacolul „O noapte furtunoasă” și am avut parte de o experiență foarte interesantă.

Luna trecută am aflat că în subsolul localului a fost amenajat Muzeul Consumatorului Comunist – un spațiu organizat sub forma unei locuințe obișnuite din România comunistă cu tot ce aveau romanii prin casa la acea vreme.

Obiectele au fost strânse din donații sau recuperate din diferite locuri, și reprezintă lucruri din viața de zi cu zi a romanilor din acea perioadă: pe scurt, locul e un rai al hipserilor 🙂 Eu am recunoscut o sumedenie din lucrurile expuse și am râs cu poftă (re)descoperindu-le.

Intrarea în muzeu este gratuită, dar localul acceptă donații pentu întreținere. Prin urmare, dacă intenționați să mergeți  în Timișoara, vă recomand să vă rezervați din timp locuri la o piesă de teatru jucată de Auăleu, să vizitați Scârțul și muzeul din subsol. Cred că o să vă placă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button