Jurnal de bord

Noul telescop Webb de la NASA a dezvăluit cele mai detaliate imagini cu cosmosul de până acum

Fotografia zilei vine de la NASA și a fost prezentată ieri de președintele SUA. În imagine putem vedea mii de galaxii aflate la 13 miliarde de ani lumină distanță, aproape de punctul de naștere al Universului. Fotografia acoperă o porțiune cât dimensiunea unui fir de nisip de pe cer.

Mii de galaxii într-un grăunte de nisip! Fiecare din galaxiile respective conține miliarde de stele și cam tot atâtea planete (galaxia noastră Calea Lactee e formată din 100-400 miliarde de stele și peste 100 de miliarde de planete). Creierul nostru pur și simplu nu poate concepe idee de asemenea anvergură și nu cred că poate opera cu astfel de cifre.

Așa că, de fiecare dată când o să ni se pară că suntem cei mai importanți și că totul este despre noi, să ne gândim la aceste cifre. Și să fim recunoscători pentru miracolul vieții și pentru faptul că suntem aici în prezent cu bunele și relele din viața noastră.

Fotografia a fost făcută de telescopul James Webb, care a fost lansat anul trecut după trei decenii de pregătire. Telescopul a costat 10 miliarde de dolari și probabil va revoluționa înțelegerea omenirii despre cosmos. În ziua următoare NASA a publicat încă o serie de fotografii spectaculoase.

Sursă foto NASA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button