Jurnal de bord

Unde poți merge la teatru în Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș care iubește și apreciază teatrul și acest lucru este reflectat în varietatea de opțiuni pe care o au clujenii atunci când vine vorba de arta dramatică. Îți propun în cele ce urmează o listă cu opțiunile de teatru din Cluj-Napoca alături de impresiile mele pentru fiecare caz în parte.

Teatrul Național „Lucian Blaga” site facebook

Numele teatrului spune totul, aceasta este prima opțiune când  vine vorba de teatru în Cluj. Aici am văzut cele mai bune spectacole din oraș: actori foarte buni, puneri în scenă de anvergură, decoruri spectaculoase. Dacă vrei să prinzi locuri bune la național, îți recomand să cumperi biletele cel puțin cu o săptămână înainte.

Teatrul Maghiar de Stat site facebook

Deocamdată nu am fost acolo la nici un spectacol. Principalul motiv este faptul că nu cunosc limba maghiară. Am înțeles că piesele sunt supratitrate în limba română și am auzit doar cuvinte de laudă atât din partea oamenilor care lucrează în domeniu, cât și din partea oamenilor care merg regulat la teatrul maghiar.

Reactor de creație și experiment site facebook

Înființat în 2014, Reactorul este un teatru independent axat în special pe artiști tineri și dramaturgie contemporană, un spațiu cultural plin de energie care oferă o varietate bună de evenimente. Dacă vrei să experimentezi lucruri noi, Reactor e locul potrivit. Doar asigură-te că citești atent descrierea spectacolelor înainte de a merge.

Teatru de club facebook

Teatrul de club oferă bucuria de a gusta din arta interpretativă în locuri neconvenționale. Inițial piesele se jucau în clubul Diesel. După închiderea acestuia spectacolele s-au mutat pe Napoca 15 unde am văzut în principal comedii și teatru de improvizație. Dacă îți surâde ideea de a savura o bere sau un vin și în timp ce urmărești sau chiar participi la o piesă amuzantă, teatrul de club e o opțiune bună.

Fabrica de Pensule site facebook

Un spațiu de artă contemporană care-și propune să reunească evenimente din diferite domenii: teatru, dans, arte vizuale, muzică etc. Eu asociez Fabrica de Pensule în primul rând cu teatrul experimental. Din nou, recomand să te informezi  în prealabil referitor la spectacol.

Casa de Cultură a Studenților și Cinema „Florin Piersic”

Două spații culturale care găzduiesc din când în când și piese de teatru, mai ales ale trupelor venite din alte orașe care includ și nume sonore pentru teatrul românesc. Pentru a fi la curent, îți recomand să urmărești afișele din oraș sau site-urile care comercializează biletele.

Urania palace facebook

Cinema Favorit, cel mai vechi cinematograf din Transilvania, a fost renovat și amenajat într-un spațiu ce poartă astăzi numele Urania palace, un loc cultural ce găzduiește o sumedenie de evenimente: concerte, filme, spectacole de teatru, dans etc. De urmărit și de vizitat.

ZUG.zone și Váróterem Projekt site facebook

ZUG este un spațiu cultural independent unde publicul poate participa la spectacole produse de trupa de teatru clujeană Váróterem Projekt (în general în limba maghiară), dar și la spectacole invitate. ZUG asigură condiții pentru inițiative noi, pentru realizarea unor proiecte teatrale, de muzică și de film.

Teatrul de păpuși „PUCK” site facebook

O opțiune interesantă pentru copiii de toate vârstele în care actorii nu apar pe scenă ci însuflețesc marionetele pe care le transformă în personaje ce spun la rândul lor povești. Nu am fost încă la teatrul de păpuși din Cluj, dar destinația e pe listă.

Cam astea sunt locurile în care se joacă teatru în Cluj-Napoca. Dacă mai știi locuri care nu se află pe listă, te rog să-mi lași un comentariu. De urmărit site-ul teatruincluj.ro care își dorește să fie un agregator pentru spectacolele care se joacă la 5 teatre din lista. Proiectul include și un card cu oferă 1 intrare liberă la oricare din cele 5 teatre. Ce zici, ne vedem la teatru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button