Jurnal de bord

Super Traista înlocuiește punga cu pungi

O întrebare pe care o auzi de fiecare dată când mergi la cumpărături: „Aveți nevoie de pungă?” Zilnic, în magazine cumpărătorii primesc sute de mii de pungi. Câți dintre ei le refuză sau merg la supermarket cu pungile de acasă? Din păcate puțini.

De aceea pungile primite sunt destul de rar reutilizate și ajung la gunoi. Fiecare vizită la magazin înseamnă alte pungi, mai mult gunoi și mai multă risipă. În acest context, Asociației Apartenența din Cluj-Napoca vine cu o propunere drăguță – punga eco, reutilizabilă, pe care o iei cu drag, cu tine la cumpărături.

Proiectul se numește „Cu Super Traista la Super Market”, iar scopul acestuia este de a informa comunitatea clujeană despre efectele negative ale utilizării plasticului și de a determina cât mai multe persoane să renunțe la pungile din plastic, în favoarea unor Super Traiste.

Strategia Comisiei Europene este ca până în anul 2030, toate ambalajele din plastic, la nivel european, să devină reciclabile. Este o provocare pentru comunitate să conștientizeze importanța reciclării și a reutilizării, iar pungile din pânză reprezintă o alternativă de luat în considerare în acest sens.

Câteva sute de traiste eco au fost deja împărțite gratuit clujenilor în cadrul proiectului ”Cu Super Traista la Super Market” realizat de Apartenența – un ONG tânăr, înființat de un grup de tineri clujeni, care își propune să vină cu soluții creative și proiecte pe diverse domenii (mediu, cultură, tineret ș.a.).

Proiectul ”Cu Super Traista la Super Market” are ca principal sponsor Kaufland, prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural.

Valoarea totală a programului este de 500 000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative. Mai multe detalii despre proiectul ”Cu Super Traista la Super Market pe pagina de Facebook și Instagram a asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button