Jurnal de bord

Shoebox și Nepoți de Crăciun – ajutăm copiii și bunicii de lîngă noi

Marți a fost ziua României. Ne-am exprimat iubirea de țară, ne-am urat unul altuia o Românie mai bună. Eu zic că ar fi păcat ca lucrurile să rămînă la niște simple declarații pe Facebook. Așa că haideți să și facem ceva în această privință.

Se spune că nivelul de civilizație a unei țări poate fi dedus din felul în care aceasta tratează copiii și bătrînii, viitorul și trecutul, cei care nu au ajuns încă să fie parte din forța activă, și cei care au fost cîndva și au nevoie de ajutor pentru a avea parte de un trai decent.

Azi vreau să vă povestesc despre două inițiative prin care putem contribui cu toții la o Românie mai bună. E vorba de Shoebox și Nepoți de Crăciun: două inițiative care vă oferă șansa să faceți o faptă bună și să-i ajutați pe cei care au nevoie atît de mult de ajutorul nostru.

shoebox

Despre Shoebox am scris în mai multe rînduri. Campania este așa de cunoscută încît nici nu are rost să v-o mai prezint. Îmi rămîne doar să vă îndemn să luați o cutie, să puneți în ea niște lucrușoare utile și să o duceți pînă la 15 decebrie la un centru Shoebox din orașul în care locuiți.

Firma la care lucrez este un astfel de centru și cu această ocazie am ajuns să mă întînesc anul trecut aproape zilnic cu organizatorii (care, apropo, sînt niște oameni extraordinari). În 2014 m-am implicat pentru prima dată în această campanie: am donat o cutie pentru o fetiță și apoi am mers să distribui cadouri.

Experiența a fost edificatoare din multe puncte de vedere. Am scris concluziile de anul trecut în acest articol. Mă bucur foarte mult că în acest an Shoebox a ajuns și în Republica Moldova. Pentru mai multe detalii intrați pe shoebox.ro sau pe această pagină – o să găsiți toate informațiile acolo.

nepoti de craciun

Nepoți de Crăciun e un proiect caritabil care funcționează (deocamdată) în Cluj-Napoca și care are drept scop sprijinirea bătrînilor. Știm cu toții în ce hal este sistemul de pensii din România așa că pentru mulți bătrîni supraviețuirea este o problemă cît se poate de reală.

Nepoți de Crăciun își propune să facă ceva concret în această privință. Ce poți face ca să ajuți: poți dona alimente (ulei, zăhăr, făină, paste, fructe) și/sau poți ajuta la distribuirea lor. În acest an scopul campaniei e să ajungă la 2000 bunicuți.

Mai multe detalii poți găsi pe nepotidecraciun.ro sau pagina de Facebook a campaniei. Și, înainte să închizi acest articol, amintește-ți. Să ajuți e mai ușor decît pare și orice gest mărunt de bunătate pe care-l faci azi, poate avea mîine niște consecințe pe care nici măcar nu ți le poți imagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button