Jurnal de bord

Secretul restaurantului Mesele Vesele din Cluj

Despre restaurantul „Mesele Vesele” am auzit încă de când m-am mutat în Cluj-Napoca: de la colegi, de la prieteni, de la cunoscuți. Toți îl pomeneau de bine. Nu știu cum se face, dar în cei 3 ani petrecuți în capitala Ardealului, nu am reușit să mănânc niciodată acolo.

Până luna trecuta când m-am dus la ei în pauza de masă cu niște colegi. Pe lângă foamea ce aștepta să fie astâmpărată, nu-mi dădea pace o curiozitate legată de numele localului. De ce anume „Mesele Vesele” și de unde provine acest nume?

La amiază restaurantul era aproape plin. Am intrat, ne-am așezat, am comandat – până aici nimic neobișnuit. Și atunci am încercat să elucidez misterul numelui cu chelnerița care ne-a servit.

Eu: Spuneți-mi, vă rog, de ce se numește acest local Mesele Vesele?


Ea: Pentru că la noi oamenii intră supărați și flămânzi și ies sătui și veseli, și pentru că vă servim repede cu mâncare bună și sănătoasă!

Și ca să-mi confirme spusele, mi-a și proptit în fața specialitatea casei pe care o comandasem mai devreme. Mi-am aruncat privirea la farfurie, am căscat ochii cât cepele și, dintr-odată, totul a devenit limpede.

Ceea ce vedeți în poza de mai sus este o farfurie de gulyás. De fapt, farfurie este un cuvânt care nu descrie pe deplin acest recipient. Ceea ce aveam în față era un lighean cu mâncare. Ceea ce se vede în dreapta lui în poză este un bol normal. L-am pus acolo pentru comparație.

Cum să nu fii vesel când primești așa ceva? Mâncarea a fost bună, dar nu am reușit să mănânc tot din farfurie. Mă bucur însă că am elucidat misterul „Meselor Vesele”. Dacă intrați la ei, comandați specialitatea casei și o să vă convingeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button