Jurnal de bord

Cum am putea reveni curând aproape de normalitate

În avalanșa de știri negative legate de restricții și proteste am citit astăzi această știre de pe Business Insider, care a fost preluată și de Digi24. Un studiu recent din SUA arată că persoanele vaccinate cu două doze nu transmit aproape niciodată virusul. Studiul a fost confirmat deocamdată pentru vaccinurile Pfizer și Moderna cu date pe cazuri reale (nu doar în teste clinice/laborator), ceea ce înseamnă ca persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează și pe cei din jur.

Știrea pare prea bună ca să fie adevărată. Totuși, această poate servi ca un punct de pornire pentru o discuție mai amplă. Dacă rezultatele studiului sunt confirmate, înseamnă că unele industrii s-ar putea redeschide curând pentru persoanele vaccinate (cel puțin în primă fază). Restaurante, hoteluri, cinema, teatre, concerte. Vă imaginați ce impact are avea acest lucru?

Ca să nu înflorească industria certificatelor de vaccinare false, validarea persoanelor s-ar face folosind certificatul digital de vaccinare care urmează să fie finalizat la nivel European în perioada mai-iunie. Sau pe bază de buletin printr-o interogare de CNP la o bază de date oferită de Guvern. Interogarea ar afișa doar dacă persoana a fost sau nu vaccinată cu ambele doze și nu ar oferi nicio altă informație (nume, prenume, adresă etc. din motive lesne de înțeles).

Desigur, ar putea crește prețul serviciilor oferite. Desigur, lucrurile s-ar mișca ceva mai greu decât în mod normal (dacă mai putem vorbi despre normalitate în această perioadă). S-ar mai elibera spitalele. Am putea merge în concediu, la concerte sau la teatru în relativă siguranță. Cum vi se pare ideea?

P.S. Încercam să-mi aduc aminte zilele acestea când am mers ultima dată la un concert sau spectacol de orice fel. A durat până mi-am amintit. A trebui să răscolesc prin amintiri și fotografii care par din altă viață. Ultima ieșire pe care am făcut-o în ianuarie 2020 la piesa „Chiritza în concert”. Pentru voi care a fost ultimul concert/spectacol la care ați mers?

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button