Jurnal de bord

Real – Bayern: 120 min de fotbal total

Cea dea doua semifinală de Liga Campionilor a pus faţă în faţă două dintre cele mai titrate echipe din fotbalul mondial. Bayern pleca cu un avantaj de un gol datorită lui (Super) Mario Gomes care marcase în ultimele minute ale meciului tur din Munchen.

Totuşi părerea generală era că Realul va întoarce acest rezultat pe Santiago Bernabeu, madrilenii fiind favoriţi la casele de pariuri. Situaţia clubului madrilen era oarecum similară cu a Barcelonei din cealaltă semifinală.

Meciul a început tare, Ronaldo a marcat de două ori în primele 20 de minute şi soarta calificării părea jucată. Bayern-ul însă a demonstrat că e o echipă tare şi a răspuns imediat prin cîteva ocazii importante.

După aceea a venit penalty-ul transformat de Robben care şi-a luat oarecum revanşa faţă de echipa care l-a scos pe uşa din spate cu cîţiva ani în urmă. A doua repriză a adus un fotbal ceva mai precaut, ambele echipe au căutat lovitura decisivă, dar meciul s-a terminat la acelaşi scor ca şi în meciul tur 2:1.

Meciul s-a decis dramatic la loviturile de departajare, după nici una din una din cele două echipe nu au reuşit golul în prelungiri. Casillas şi Neuer au apărat fiecare cîte două penalty-uri în faţa lui Kroos şi Lahm, respectiv Ronaldo şi Kaka.

După aceea a venit ratarea lui Ramos; Alaba, Gomez şi Schweinsteiger au punctat sec şi Bayern a obţinut o calificare meritată pentru că au luptat şi s-au zbătut mai mult în faţa unui Real Madrid care nu a reuşit să-şi creeze alte ocazii în afara celor două goluri marcate.

Spania este în doliu, Mourinho va trebui să mai aştepte cel puţin un an ca să-şi îndeplinească visul, iar Bayern speră să fie prima echipă din istorie care cîştigă acasă o finală de Champions League.

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button