Jurnal de bord

Dacă i-ai promis luna și stelele, acum i le poți oferi cu LightsOn

Museum of the Moon

Dacă i-ai promis vreodată iubitei tale luna și stelele de pe cer, acum ai ocazia să i le oferi. La propriu. Acest lucru a devenit posibil datorită proiectului LightsON care și-a propus să ne încânte serile în Cluj-Napoca în această perioadă rece.

Începe cu o vizită în curtea Hotelului Biasini (intersecția dintre strada Universității și Avram Iancu). În față la Daisler Print House vei găsi „Fallen Star” a artistului rus Leonid Tishkov. Poți să atingi steaua și să-ți pui o dorință. Poate se va îndeplini. O poți vizita la orice oră până la finalul anului.

Intră apoi în Biserica Piaristă de pe Universității 5. Înainte de aceasta, trage aer adânc în piept, pentru că înăuntru te așteaptă ceva ce n-ai mai văzut niciodată.  „Museum of the Moon” este opera artistului britanic Luke Jerram, măsoară 7 metri în diametru și e o copie fidelă a lunii conformă cu imagistica preluată de la NASA.

Poți vizita instalația până în 14 decembrie, între orele 10 și 22 (cu respectarea slujbelor religioase).

Private moon

Următoarea oprire este „Private moon” a aceluiași Leonid Tishkov. Instalația are aproape 2 m înălțime și spune povestea unui bărbat ce a întâlnit Luna și a rămas alături de ea pentru tot restul vieții sale.

Inițial aceasta a fost expusă în Parcul Central după care organizatorii au decis să facă un lucru inedit și curajos – să le ofere clujenilor ocazia de a se bucura de „Private moon” acasă. Dacă vrei să iei și tu luna acasă, scrie-le organizatorilor un mesaj și, dacă-i convingi, te poți bucura de ea timp de 24 ore.

Instalațiile artistice de mai sus fac parte dintr-un circuit luminos amplasat în zona centrală din Cluj-Napoca. Pe lângă cele 3, mai sunt o mulțime de instalații ce așteaptă să fie descoperite. Le puteți vizita individual sau într-un tur ghidat ce pleacă în fiecare zi din Piața Unirii de la ora 18.

Găsiți mai multe informații pe site-ul lightsonromania.com și pe pagina lor de facebook. Aveți mai sus câteva fotografii, iar mai jos harta obiectivelor.

Hartă obiective LightsOn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button