Pe 30 noiembrie avem alegeri parlamentare în Rep. Moldova


spre-sectia-de-votare-alegeri-parlamentare-rep-moldova

Trec alegerile, vin alegerile. Nici n-am apucat să răsuflăm ușurați după prezidențialele din România că ne bate la ușă un alt eveniment electoral, de data aceasta în Republica Moldova. Pe 30 noiembrie, adică duminica ce vine, basarabenii au alegeri parlamentare.

Scurtă recapitulare pentru cei care nu știu:

Moldova este o republică parlamentară. Adică poporul alege parlamentarii, iar aceștia aleg președintele. De ce? Pentru că așa au votat ei. Au modificat Constituția și gata.

Exact ca în banc: badea Gheorghe avea o găină, iar găina nu avea nimic împotrivă. Poporul nu a avut nimic împotrivă, nu că l-ar fi întrebat cineva. Revenind la subiect.

Rezultatul alegerilor de duminică va fi unul crucial pentru parcursul european al Rep. Moldova. În contextul evenimentelor din Ucraina și presiunii din ce în ce mai mari din partea Rusiei, e foarte important ca partidele pro-europene să poată forma majoritatea în Parlament.

Obiectiv vorbind șanse reale să ajungă acolo au doar 3 partide: Partidul Liberal, Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat. Nu mă încîntă niciunul din acestea, și nici liderii lor. Vă îndemn însă ca pe 30 noiembrie să votăm pentru o idee, nu neapărat pentru un partid.

Votați pentru un viitor în Europa! Chiar dacă partidele pro-europene și oamenii de acolo nu sînt chiar politicienii pe care vi i-ați dori. Așadar, cu riscul de a mă repeta: dragi confrați basarabeni, mergeți duminică la vot oriunde ați fi!

Sursă foto


Nu există comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum am fost vedetă pentru un weekend | Andrei Albu - […] alegerile din țara mea mumă, Rep. Moldova, despre care am scris aici și aici […]

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *