Jurnal de bord

Pe 27 septembrie cîntăm cu Modern Talking band la Cluj

thomas-anders-modern-talking-cluj-napoca
Stau uneori și mă mir cum evoluează tehnologia și cît de mult a schimbat ea modul nostru de viață în ultimii 20 de ani. Mă întreb cîteodată cum o să le explic eu copiilor și nepoților că a fost un timp în care nu exista internet, în care nu aveam computere sau telefoane inteligente.

Un timp în care televizoarele color erau o noutate și pentru a asculta muzică foloseam niște aparate butucănoase numite casetofoane. Dar mai ales că eu am trăit acea perioadă care, parcă, nu a fost chiar așa demult.

Pe atunci casetele erau o raritate, muzica noua ajungea greu pe la noi așa că făceam rost de ea cum puteam. De obicei conectam casetofonul la radio și înregistram, după care stăteam ore în șir pentru a face compilații și copii la pieselele preferate.

Vă mai amintiți cum făceam schimb de casete cu bandă și cum le derulam înainte și înapoi cu pixul? Dacă mai țineți minte așa ceva, înseamnă că sînteți la fel de „bătrîni” ca mine și că vă mai aduceți aminte de formația Modern Talking.

Pentru mine muzica disco din anii 90 se asociază cumva cu această trupă cînd fredonam împreună cu ei „You’re My Heart, You’re My Soul”, „Cheri, Cheri Lady” sau „Brother Louie”. În acea perioadă erau puțini cunoscători de limbă engleză.

Așa că noi învățam versurile după auz și cîntam cu patos fără să aveam habar despre ce era piesa: „io maha, io maso”, „șieri șieri ledi” și așa mai departe. Anii au trecut, trupa s-a despărțit prin 87, s-a reunit prin 98 și s-a retras definitiv în 2003.

De ceva timp fostul solist al formației – Thomas Anders a revenit pe scenă și pus la cale un turneu împreună cu Modern Talking band, un turneu care include hiturile trupei și care se bucură de mare popularitate. Pe 27 septembrie artistul va ajunge în Cluj-Napoca.

Dacă aveți părinți care au fost fani ai trupei îi tinerețe, un bilet la concert poate fi o idee buna. Show-ul va avea loc la Sala Polivalenta, prețul biletelor începe de la 89 lei. Mai multe informații pe Backstage production și pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button