Jurnal de bord

Oprea este protejat, vrem să fie cercetat!

oprea-gigina-dna-parlament

În România toamna se numără bobocii și se iese în stradă. În 2014 am ieșit să nu fie Ponta președinte. A cîștigat (neașteptat pentru mulți) Iohannis și, cu toate dezamăgirile pe care ni le-a servit în acești aproape 2 ani, cred în continuare că a fost opțiunea mai bună, sau cea mai puțin proastă.

Anul trecut am ieșit în stradă pentru Colectiv, în semn de solidaritate cu victimele din acea noapte tragică și în semn de protest făță de cei care au permis să se întîmple acea nenorocire. Ca rezultat Guvernul Ponta a plecat, a venit Cioloș cu echipa sa de tehnocrați.

A venit și s-a pus pe treabă, fără declarații pompoase, fără apariții prea dese la televizor. Au tăcut și au lăsat faptele să vorbească în locul lor. Desigur, au fost și unele controverse și decizii greșite. Totuși, tind să cred că acest Guvern a fost cel mai bun pe care l-a avut România în ultimii ani.

„Pentru mine, patriotismul înseamnă să ai bun simț, să nu minți, să îți ții cuvântul, să fii judecat după fapte”.

Aceasta e declarația pe care a făcut-o recent Cioloș în Parlament. Vorbim așadar de o boare de normalitate în clasa aceea mizerabilă care ne conduce de atîția ani, un semn că există oameni corecți, competenți și muncitori în România.

Din păcate majoritatea politicienilor noștri nu au înțeles mesajul, sau se fac a nu-l înțelege. Așa că fac în continuare ce știu mai bine: fură banul public, promulgă legi în funcție de interesele personale și își votează privilegii.

Iar atunci cînd Justiția vrea să-i ancheteze, se ascund în spatele imunității. Indiferent de culoarea politică, atunci cînd vine vorba de anticorupție, aceștia se solidarizează imediat împotriva DNA, pentru că știu cît au furat și știu că mîine în locul celui anchetat poate fi oricare din ei.

gigina-e-de-vina-parlament-oprea

Luni o serie de parlamentari au blocat anchetarea lui Gabriel Oprea de către DNA în cazul polițistului Bogdan Gigină ce a murit în timp ce-l escorta pe Gabriel Oprea într-o coloană oficială ilegală. Parlamentul României a mai comis josnicii.

Dar să ascunzi de Justiție o persoană căutată pentru omor – asta este o premieră în România, o premieră periculoasă care poate marca începutul unui nou capitol în lupta împotriva corupției. Singura soluție pe care o avem este să ieșim în stradă, să ieșim și să cerem Parlamentului să permită anchetarea lui Oprea.

Sîntem cu toții egali în fața legii și demnitarii nu ar trebui să facă excepție. În fond, dacă e nevinovat așa cum pretinde, fostul ministru de interne chiar nu are de ce să se teamă. S-au anunțat proteste în toate marile orașe.

Mai multe detalii despre proteste puteți găsi aici: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași. Ne vedem așadar azi de la ora 18.

Sursă foto 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button