Jurnal de bord

Omul alb și calendarul beristic

Luni a fost zi cu roşu în calendarul meu beristic. Mercur a intrat în confluență cu muntele lui Venus, luna era în scădere, iar cursul dolarului în creştere față de euro – toate aceste semne puteau înseamna un singur lucru – era timpul pentru o vizită la locul pierzaniei.

Eu îmi respect calendarul beristic mai ceva ca Neti zodiacul şi Zuckerberg cele 7 porunci ale Facebook-ului. Prin urmare l-am luat cu mine tovarăş vrednic şi de nădejde pe omul cu cutie ucraineană zis doctor Ivan şi am purces spre strada berilor. Beers Street este un local care s-a deschis vara trecută în Baia Mare şi se laudă cu o varietate de peste 100 de tipuri bere din toate colţurile lumii.

Preţurile nu sînt tocmai pentru toate buzunarele, dar chiar şi doctorii recomandă cîte o vizită – două pe lună la asemenea crîşme, în special în zilele cu roşu în calendar. Şi cu doctorii nu te pui. De data asta am degustat o bere belgiană cu gust de cireşe amare. Brussels Kriek are o nuanţă roşiatică, e puţin acidulat şi lasă un gust uşor amărui în gură.

Am băut, tare mi-a plăcut, am făcut poză după care am închis uşa localului cu speranţa de a vizita din nou cît mai curînd locul pierzaniei pentru drojderii locali – strada berilor din Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button