Jurnal de bord

Olimpiada de iarnă pe Facebook la români

olimpiada-iarna-vaslui

Românii au umor și o grămadă de timp liber. După Ziua Izabelei și Pomana lui Jon Snow, o nouă modă a lovit România. E vorba de olimpiada de iarnă în stil românesc care va avea loc în luna decembrie pe Facebook.

Am analizat atent probele propuse pentru această ediție și am remarcat că majoritatea vor avea loc în zona Moldovei în centre reprezentative ca Vaslui, Iași și Bacău. Vorbim așadar de următoarele categorii:

Probe gastronomice

Olimpiada de mâncat fasole cu cârnați viteză ce vrea să demonstreze națiunii întregi că fasolea are prioritate. Câștigătorul va fi desemnat cârnațul anului!

Olimpiada studențească de întins zacuscă în care ieșenii își propun să întindă cât mai multă zacuscă și apoi s-o mănânce, evident.

Olimpiada de Gâdilat Sarmale cu Bomfaierul Ghiduș – competiție sportivă și antisportivă dedicată profesioniștilor și amatorilor, cu un juriu format din mulți alții în primul rând, dar și vedete în al treilea rând.

Probe bahice

Olimpiada de Sticlism din Vaslui care va include probe de halbere și coniac-canoe în care cel care ocupă locul 1 va câștiga o excursie în Dubai pe banii lui.

Olimpiada de băut spirt viteza Vaslui în care locul 1 primește titlul de boss de boss cu ficatul gros, iar locul 2 – un topor făcut din capace de bere.

Olimpiada de băut Unirea la Bacău – cine face unirea cu 3 sticle la rând, le primește gratis împreună cu spi(r)talizarea.

Probe evlavioase

Olimpiada de băut agheasmă în viteză desfășurată la mormântul lui Arsenie Boca. La aceste probe nu se admit persoane bafometizate.

Probe pentru adulți

Olimpiada de bătut neveste care a devenit deja clasică în județul Vaslui și Olimpiada de bătut bărbați care reprezintă noutatea acestei ediții.

Olimpiada de giugiulit bârzoiul cu cel mai mare ciocoflender. Probele se vor desfășura simultan, sunt invitați să participe bârzoii din toată țara.

Probe cu animale

Olimpiada de dat găinile cu ruj în Cluj ce se desfășoară sub sloganul: „Ai găina stricată? Este timpul s-o faci tunată”.

Olimpiada de vânat măgari cu praștia – legenda spune că va veni un timp când măgarii se vor răzbuna pe rasa umană și vor încerca să o extermine.

Olimpiada de vânat şobolani cu arcul în care participanții vor fi distribuiți aleator prin pădure în timpul nopții și încurajați să tragă cu arcul în șobolanii tasmanieni de Bucovina.

Olimpiada de cheptănat melci la care concurenții trebuie să aducă piepteni din lemn, deoarece s-a demonstrat că melcii sunt alergici la metal.

Olimpiada de tăiat frunze la câini un sport devenit religie și practicat de milenii în spațiul Carpato-Danubiano-Pontic, care a dat lumii campioni intergalactici. Datorită lui și câinii au devenit vegani.

Cam astea sunt probele care mi-au atras atenția. Dacă vă interesează, puteți să vă înscrieți la oricare din ele, sau, de ce nu, să propuneți și voi o probă olimpică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button