Jurnal de bord

Oamenii s-au săturat de politicieni

politicieni

Oamenii s-au săturat de politicieni, de modelul clasic de om politic cu freză și dantură perfectă, care vorbește frumos și e politically correct. Au dovedit-o britanicii la referendum când au votat pentru Brexit, au demonstrat-o și americanii când l-au ales pe Trump. Britanicii și americanii au votat  împotriva sistemului.

„Toți sunt la fel, indiferent de culoare și partid. Clasa politică nu face altceva decât să perpetueze același sistem corupt care-și servește propriile interese în defavoarea poporului”. Cam asta simte omul de rând, omul cu venituri mici și medii care nu are timp de educație politică.

Omului de rând nu-i pasă de idealuri înalte. El simte efectele globalizării și a imigrației necontrolate. El are de plătit facturi la final de lună. El s-a săturat de modelul clasic de administrare a statului și de lideri care nu-l reprezintă.

Așa că a votat cu o persoană reală: xenofobă, rasistă, populistă, fără experiență politică în defavoarea candidatului care ar fi perpetuat sistemul. Oamenii s-au săturat și vor schimbare. S-ar putea ca de acum înainte acesta să fie modelul de politician care va prinde la public.

Încerc să-mi imaginez o realitate cu Marea Britanie în afara UE, cu Trump în fruntea celei mai puternice țări din lume, cu PSD la conducere și Tăriceanu sau Dragnea prim-ministru și cu Dodon președinte în Moldova.

Mi-o imaginez și mi se face pielea de găină…

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button