Jurnal de bord

Meseriași cu botoșei de unică folosință – premieră la mine acasă

Acum 2 ani, cam în această perioadă, eram în plin proces de finisare a apartamentului. E o etapă de care ne aducem aminte cu drag și cu groază în același timp. Pentru că a fost grea și stresantă și pentru că, de-a lungul timpului, meșterii cu care am avut de-a face ne-au dat o mulțime de bătăi de cap. Dar poate că, pur și simplu, am avut noi ghinion.

Singurii meșteri de care am fost mulțumiți, sunt cei care ne-au făcut mobilierul și cu care colaborăm în continuare, de altfel. Așa se face că, de-a lungul anilor, ni s-au perindat prin casă tot felul de specialiști și de meseriași, fiecare cu fixurile și cu apucăturile sale.

Știi care e dilema unui meșter atunci când îți intră în casă? Să se descalțe și să-i miroase urât picioarele sau să intre încălțat și să pară nesimțit?

Majoritatea aleg a două variantă. Și când te gândești că soluția este atât de simplă: botoșeii de unică folosință. Îi știi cu siguranță, probabil că i-ai văzut sau chiar purtat când ai fost la medic sau la spital. Botoșeii sunt niște acoperitori pentru încălțăminte din polietilenă prevăzuți cu elastic, care se iau peste încălțăminte.

Au mărime universală, sunt ușor de încălțat și de dat jos și sunt ieftini. Săptămâna trecută am avut o premieră absolută în apartament: meșterii care au venit să-mi facă o lucrare la mobila din bucătărie au venit cu botoșei peste încălțăminte. Nu mi-a venit să cred.

A trebuit să vină pandemia ca meseriașii români să apeleze la această metodă simplă și ieftină de a nu aduce mizerie în casele oamenilor. Nu am îndrăznit să-i întreb dacă îi schimbă la fiecare client la care lucrează. Am preferat să nu risc o dezamăgire prea mare.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button