Jurnal de bord

Mesaj de recunoștință pentru sportivii noștri

Tare mă bucur cînd văd că și pe la noi oamenii au început să se intereseze de Jocurile Olimpice. Poate că era timpul să ne dăm și noi seama că există și altceva în afară de ştiri despre Steaua și Gigi Becali, că există și alte sporturi spre care să ne orientăm atenția.

De aceea îmi tresaltă inima de bucurie cînd văd că românii urmăresc cu interes probele olimpice și îi susțin pe sportivii noștri. Și cînd zic ai noștri mă refer la sportivii de pe ambele maluri ale Prutului, căci la fel îmi bate inima pentru ambele reprezentative.

E bine să ne cunoaștem sportivii după nume, să le aflăm poveștile, să le ascultăm păsul pentru că acești oameni au muncit ani de-a rîndul și au sacrificat atît de multe pentru a face performanță.

În pofida greutăților și a condițiilor în care s-au pregătit mulți dintre ei și-au depășit condiția și au reușit să ia medalii. Trăim prin realizările lor și îi iubim pentru că ei ne oferă modele.

Pentru că privindu-i uităm măcar pentru cîteva clipe de mocirla asta politică în care trăim de ani buni, de frustrările economice și sociale pe care le ducem în spate ca pe o povară nesfîrșită.

Fiecare medalie, fiecare exercițiu reușit este o gură de aer pentru acest popor supus la umilințe succesive. Sportivii români și cei basarabeni au arătat o altă latură a acestui popor și ne-au demonstrat că se poate.

Poate că va veni o vreme cînd ne vom scutura de stereotipul de neam învins, cînd vom scăpa de această politică a deznădejdii și vom realiza că vrem și că putem mai mult. Pînă atunci trebuie să le mulțumim sportivilor noștri, să îi prețuim și să iubim din toată inima.

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button