Jurnal de bord

Când mergi prin oraș cu o graviduță…

Atunci când mergi prin oraș cu soția însărcinată:

Ea va fi întotdeauna în centrul atenției. Unii o vor privi curioși, alții cu admirație. Soțul de lângă ea devine practic un fel de anexă, e doar cel care o susține pe viitoarea mămică. Având în vedere toate transformările și durerile prin care trece o femeie gravidă, mi se pare echitabil.

Vei avea prioritate (chiar dacă nu-ți dorești acest lucru). Ți se va oferi locul, vei primi ajutor și atenție specială: în autobuz, la casele de marcat, chiar și în instituțiile de stat. Mai puțin la spital. Acolo, dacă vrei să beneficiezi de analize „gratuite”, trebuie să te programezi cu cel puțin 2 luni înainte și să stai la coadă ore în șir.

Legat de prioritate, mi-a povestit soția cum i s-a oferit prioritate la o toaletă foarte aglomerată. Doamna de serviciu a chemat-o de la coadă, i-a făcut loc și i-a deschis ușa spunând cu o expresie serioasă. „Domnișoara… ăăă… doamna e însărcinată. Vă rog să o lăsați în față”.

Vei beneficia de tratament special, mai ales din partea altor femei. Am realizat astfel că există un fel de frăție a femeilor, care se reflectă printr-o solidaritate față de graviduțe. O să vă povestesc într-un alt articol ce înseamnă să mergi cu soția însărcinată la piață. Până atunci, iată un alt exemplu recent.

***

Vivo! mall, făcusem o sesiune lungă de cumpărături și eram lihniți. Unicul lucru care ne mai ținea în priză era perspectiva unui gyros pe care-l mâncăm de obicei la Spartan. Era târziu, iar verdictul de la casă a picat ca un trăsnet.

– „Ne pare rău, dar nu mai avem gyros. Ne pregătim să închidem”.

Am înghițit în sec și ne-am retras de la vitrină, încercând să ne dăm seama ce alte opțiuni aveam. În acel moment domnișoara de la casă a observat burtica Dumitriței, ne-a făcut semn să ne apropiem și ne-a spus cu o mină îngrijorată.

– „Vai, vă e poftă? Îl rog acum pe colegul meu să vă facă”. Și ne-a servit.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button