Jurnal de bord

Locuri de vizitat în Maramureș: păstrăvăria Lostrița

Prima păstrăvărie la care am fost în viața mea a fost păstrăvăria din cadrul Complexului Lostrița din apropierea orașului Baia Mare. Era o zi caldă de primăvară pe care o petrecusem pe malurile lacului Firiza cu un grup de prieteni.

Nu știu cum e la voi, dar mie excursiile în natură îmi dau o foame de căpcăun. Așa că la sfîrșitul zilei la recomandarea unui prieten, am decis să ne ostoim foamea și setea la Păstrăvăria Lostrița.

După cîțiva kilometri cu serpentine domoale treceam pe sub poarta maramureșeană de la intrarea în complex și ne așezam la unul din foișoarele situate deasupra bazinelor. Eu sînt mare amator de pește cu mămăliguță și mujdei.

complex-lostrita-maramures-pastraviAșa că am comandat păstrăv la grătar, iar în timp ce ni se pregătea mîncarea, am admirat peștii care înotau în voie pe sub picioarele noastre. Complexul este destul de frumos și bine aranjat, fiind situat într-o zonă ferită de agitația urbană, cu aer curat și atmosferă plăcută.

Ulterior am aflat că Lostrița dispune și de un hotel elegant potrivit pentru cei care caută cazare în Maramureș, în apropierea orașului Baia Mare. Mîncarea a fost gustoasă și a venit ca o recompensă meritată în urma efortului depus în drumeție.

De-a lungul anilor m-am oprit de nenumărate ori la Lostrița. Uneori după turele pe care le făceam cu bicicleta, după drumețiile din zonă sau pur și simplu în week-end-urile în care mi se făcea poftă de pește servit în natură.

Recent am aflat că băimărenii pot comanda pește online de la Lostrița. Cei interesați pot alege păstrăv viu, proaspăt eviscerat sau afumat și salată de icre. Oferta este tentantă mai ales că transportul este gratuit. Mai multe detalii aici.

În ceea ce mă privește, serviciile de la Complexul Lostrița au fost de fiecare dată la înălțimea așteptărilor, de aceea îl recomand oricui ajunge prin Baia Mare, atît iarna, cît și în sezonul cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button