Jurnal de bord

Jurnal de festival Untold 2018: ziua 3 și 4

Untold festival 2018 – ziua 3

1. Intrăm direct la subiect, pentru că nu e timp de pierdut. Sâmbătă a fost foarte cald și foarte multă lume. Mai exact 92.000 de participanți. Și, dacă ar fi să mă iau după taximetristul care m-a dus acasă, duminică va fi și mai multă.

2. Concertul Subcarpați a fost fain, ca în fiecare an. Păcat că băieții au venit fără vocea feminină care făcea refrenele mult mai melodioase. În rest, rămâne cum am stabilit: folclorul e oxigen pentru un popor astmatic.

3. Bomba serii a fost legenda The Prodigy – pentru mine cel mai bun concert Untold 2018 până acum. Ce s-a întâmplat la The Prodigy a fost nebunie curată. Concertul a fost un mix reușit de piese vechi și noi care a prins în cele din urmă la public.

4. După dezlănțuirea de la The Prodigy am mers să mă liniștesc cu muzica lui Mihail (al treilea basarabean de pe scena The Forrest după The Motans și Alexandrina).

Mihail a migrat de la stilul pop care l-a consacrat spre muzică experimentală cu versuri în engleză. Nu așteptați să auziți live prea curând „Mă ucide ea”.

5. Pentru mine finalul a fost concertul ATB pe care l-am ratat anul trecut. Am ascultat „Till I come” și mi-am adus aminte de discoteca din sat unde dansam pe această piesă în liceu.

6. La capitolul activități am mai descoperit câteva interesante: bicicletele spațiale, standul Converse în care îți poți personaliza tenișii și standul Absolut unde îți poți picta tricoul.

Am mai găsit și 2-3 locuri în care poți crea gif-uri inedite: standul Ursus retro, standul Samsung dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă și standul Absolut.

Untold festival 2018 – ziua 4

1. Ultima zi de Untold a adus 90.000 de oameni la festival. Se pare că taximetristul din seara trecută fusese prea optimist. Totuși, cifra este impresionantă având în vedere că a doua zi era o zi de luni în care majoritatea oamenilor merg la muncă.

2. Am explorat și restul activităților pe care le mai aveam pe listă inclusiv experiența unui joc în realitate virtuală la Bloggers Lan Party #ublpxix (despre asta mai pe larg într-un alt articol).

3. Pentru mine cel mai important moment al serii a început la ora 22 și a fost concertul The Black Eyed Peas. Știu că majoritatea au venit pentru Armin Van Buuren, așa că vă rog să nu aruncați cu pietre.

Băieții au venit fără Fergie, dar au adus-o pe Jessica vocea căreia a sunat bine. Concertul a început cu „Let’s get it started” și „Pump it”, a alternat piese lente cu piese ritmate și a culminat cu „I got a feeling”.

Cei trei soliști au purtat tricolorul și au făcut publicul să scandeze numele României. Per ansamblu mi s-a părut cel mai bine închegat concert ca idee și concept.

4. Am mers acasă pe la ora 2 dimineața când Armin se pregătea să urce pe scenă, l-am urmărit puțin live de pe telefon după care am mers la somn.

La 7:30 mi-a sunat alarma, iar el încă mixa, stabilind un nou record: 7 ore de concert. Pe la 9 și ceva m-am apucat de lucru, cam atunci a coborât și el de pe scenă. La ediția aniversară de anul viitor, Untold ar putea face o zi separată doar pentru Armin.

Cam astea au fost impresiile mele legate de festival – o ediție reușită ce a confirmat încă o dată că Untold se instalează comod în topul celor mai bune festivaluri de muzică electronică din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button