Jurnal de bord

Cum a intrat Jesus în viața mea și mi-a scrântit mâna

Aveți 5 minute să povestim despre domnul? Nu despre Domnul nostru și salvarea sufletului, ci despre cum am rămas cu mâna scrântită din cauza lui Jesus și lecția pe care am învățat-o după această întâmplare.

Prietenii îi spun Jesus sau Jesy (se citește Gizi), pentru că are o figură pioasă și evlavioasă: păr șaten lung prins în coadă, bărbă și privire blândă. Pe scurt – seamănă cu mântuitorul. Din păcate asemănările se opresc aici. Pentru că, după ce intră pe terenul de fotbal, Jesus se transformă într-un mântuitor al balonului care fuge și se agită ca un apucat.

L-am cunoscut la fotbal. Nu mai știe nimeni cum îl cheamă de fapt, pentru că toți îl strigă după poreclă, Vă dați seama câte glume fac colegii pe această temă. „Să-l primim pe Jesus în viața și echipa noastră” sau „Jesus e așa de bun că poate preface autul în gol” etc.

Mie Jesus nu mi-a adus o minune, ci o mână scrântită. S-a întâmplat luna trecută pe final de meci, exact cum am pățit și cu entorsa din luna mai. Eram în poartă, cineva a făcut un fault și meciul s-a oprit. Mingea însă continua să salte de la ultima atingere.

Jesus a decis că era păcat ca aceasta să se oprească fără finalizare și a executat un șut din voleu în care a pus toată forța sa divină. Fundașul din fața mea a apucat să se ferească din fața acestui șut năprasnic, eu nu. Mingea m-a lovit în degetul mic și mijlociu de la mâna stângă și mi le-a întors.

Totul s-a petrecut atât de repede încât, în primele secunde, nici nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Apoi a venit durerea, amețeala și toate celelalte. În săptămâna respectivă abia am putut s-o țin pe Ilinca în brațe. 3 săptămâni nu am putut să cânt deloc la chitară.

Durerea a trecut, dar degetele și încheietura nu și-au revenit complet nici acum. După această întâmplare am învățat să apreciez lucrurile simple care-mi aduc bucurie și pe care le-am tratat superficial până acum.

Să strângi mâna în pumn, să-ți iei copilul în brațe, să prinzi un acord de chitară – sunt lucruri simple care devin complicate în momentul în care nu le mai poți face. Uite așa am decis să pun o vreme ghetele în cui și să-l scot pe Jesus din viața mea.

Sursă imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button