Jurnal de bord

Impresii generale despre Toamna Băimăreană și Sărbătoarea Castanelor ediția 20

Uite că a trecut și luna septembrie și odată cu ea încă o ediție a Sărbătorii Castanelor. Ieri noapte recitalul legendarei trupe Phoenix a pus punct unei săptămîni pline de evenimente în Baia Mare.

Impresia generală pe care mi-a lăsat-o această ediţie a fost faptul că în acest an lucrurile au fost ceva mai bine puse la punct și mai bine gîndite comparativ cu edițiile precedente. În primul rînd, evenimentele nu au fost concentrate cu precădere în aceeași zonă. Anul acesta am avut trei locații majore în care s-a sărbătorit:

1. Zona Unirii cu scena mare, Expo Textila, carusele, tarabe cu mîncare și produse de vînzare unde a fost înghesuiala principală

2. Zona Centrul Vechi cu Expo Flora și scena numărul 2 care a găzduit fel de fel de concerte inedite (fanfară, muzică veche, clasică, populară etc.)

3. Zona Piața Revoluției cu tîrgul de produse tradiţionale şi o scenă 3 unde au avut loc diferite concursuri pentru copii talentaţi

Așadar, în acest an puteai să alegi din start tipul de muzică ce-ți gîdilă urechea în mod plăcut și să eviți contactul cu îmbulzeala sau evenimentele care nu ți se păreau interesante. Per ansamblu eu zic că am avut o ediție aniversară reuşită a Sărbătorii Castanelor şi o una inedită a Toamnei Băimărene pe care locuitorii orașului par să le aprecieze din ce în ce mai mult.

Am avut o săptămînă plină de evenimente interesante în care chiar și cel mai pretențios a putut să-și găsească ceva pe plac: muzică de toate genurile și vîrstele, trei nopți cu focuri de artificii impresionante, dar mai ales, 7 zile de toamnă cu vreme frumoasă în care majoritatea oamenilor au ieșit cu drag din casă și s-au bucurat de programul oferit de Primăria Baia Mare.

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button