Jurnal de bord

Festivalul de teatru Excepțio Baia Mare (2014): program și recomandări

de ce nu mai merg la teatruCea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru Excepțio a început sîmbăta. La fel ca anul trecut, acesta vine cu o serie de evenimente culturale ce merită atenția iubitorilor de teatru. Din păcate jumătate din spectacole sunt oferite de Teatrul Municipal Baia Mare.

Spun din păcate pentru că sînt piese pe care eu le-am văzut deja, unele de mai multe ori, așa că nu mă voi opri asupra lor. Am remarcat însă și cîteva titluri interesante pe care o să încerc să nu le ratez. Puteți găsi mai jos lista acestor spectacole pentru fiecare zi în parte.

SÎMBĂTĂ 31 mai

Am fost la Poiana Boilor, prezentată de Asociația Culturala Act-Ar Arad. Piesa s-a jucat în incinta restaurantului La Dolce Vita și a fost bună. Într-o oră și ceva arădenii au reușit să surprindă esența sufletului rus într-un spectacol plin de muzică bună și de joc teatral destul de reușit.

DUMINICĂ 1 iunie

Așa cum era de așteptat, ziua de 1 iunie a fost rezervată spectacolelor pentru copii.

LUNI 2 iunie

Luni intenționez să merg la spectacolul Demonii, oferit de Asociația Artimo Cluj-Napoca. Piesa se va juca la Piața Libertății nr. 10 începînd cu ora 22:00

MARȚI 3 iunie

Ziua de marți este rezervată Universității de arte Târgu Mureș care are reputația uneia din cele mai bune școli de teatru din țară, deci musai de bifat.

De la ora 19.00 avem piesa Daca te naști luni, probabil vei muri într-o vineri, la sala mare a teatrului (cu publicul pe scenă). Iar de la 21.00 Colateral, Oedip ce se va juca la restaurantul La Dolce Vita.

MIERCURI 4 iunie

Singurul eveniment interesant de miercuri este spectacolul de improvizație Improshow cu Improspectorii. Am fost la el de vreo 3-4 ori și de fiecare data am rîs cu poftă. Dacă nu l-ați văzut încă, eu zic că merită o șansă.

JOI 5 iunie

Ziua de joi este bogată în evenimente oferite de Universitatea de Arte George Enescu Iași și Teatrul de Artă București. De la 18:00 se va juca Afara în fața ușii cu Dragoș Calin în foaierul teatrului.

De la ora 19:00 avem 8 femei la sala studio, iar de la 21:00 și 22:00 Un an bisect în două locații diferite – Piața Millenium și restaurantul La Dolce Vita.

Ziua se va încheia cu spectacolul Insomniacii prezentat de Teatrul de Artă București care va începe la ora 22:00 la același restaurant La Dolce Vita.

VINERI 6 iunie

Vineri în program sunt doar piese din repertoriul Teatrului Municipal Baia Mare. Dacă nu ați văzut încă Accidentul, vă recomand să o faceți de la ora 19:00. Eu am fost la piesă de două ori și nu mi-a părut rău.

SÎMBĂTĂ 7 iunie

Sîmbătă m-aș duce la Sweet Charity pregătită de studenții Facultății de Teatru și Televiziune UBB Cluj. Aceasta se va juca la sala studio o teatrului de la ora 17:00

De la 20:30 Asociația Culturală Art Emotion Oradea ne invită în foaierul teatrului la Tanța și Costel.

DUMINICĂ 8 iunie

Duminică mi-ar face cu ochiul spectacolul Commedia dell’Arte “1642” prezentat de aceeași studenți ai Facultății de Teatru și Televiziune UBB Cluj de la ora 12:00 în Piața Millenium.

Restul spectacolelor de duminică și luni nu mi se par că merită atenție. Programul complet ai festivalului îl puteți găsi aici. Așadar ne vedem la teatru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button