Jurnal de bord

Cel mai important festival de sport din țară e weekend-ul acesta în Cluj

Săptămâna aceasta avem 2 motive de bucurie. Joi începe Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Tot joi începe și Sports Festival – primul festival de sport din Cluj-Napoca și cel mai important din țară, care se va desfășura în perioada 14-17 iunie.

E o inițiativă foarte bună care vine în contextul titlului de Capitală Europeană a Sportului deținut de Cluj în acest an. Dacă tot avem o sumedenie de festivaluri cunoscute, era cazul să se organizeze și un festival al sportului. Pentru că practicarea sportului aduce cu sine o viață mai sănătoasă.

Iar un astfel de eveniment este o ocazie perfectă pentru a face copiii să îndrăgească sportul și să-i încurajeze să facă mișcare. Tocmai din acest motiv organizatorii festivalului au pregătit o serie de evenimente în care doritorii sunt invitați să încerce o mulțime de sporturi.

Baschet, cros, tenis, padel, tenis de masă, caiac canoe, kendama, tiroliană, escaladă, șah, volei, fotbal, golf, petanque, rugby, oină, fitness.

O parte din acestea sunt sporturi de echipă, altele se practică individual. O parte necesită înregistrare prealabilă, altele la fața locului. Dacă ai un grup de prieteni cu care faci de obicei mișcare, te poți înscrie sau poți încerca un sport nou precum padel, pentaque, oină sau golf.

Sports Festival propune activități pentru toate categoriile de vârstă și nivelele de pregătire. Așadar, dragi părinți, weekendul acesta aveți un motiv în plus să vă scoateți copiii din casă.

Pe lângă acestea, Sports Festival va include și 2 meciuri demonstrative.

Vineri, 15 iunie, vom putea vedea un meci demonstrativ de tenis care va aduce nume mari ale tenisului la Cluj: Goran Ivanišević, frații Bryan, Andrei Pavel, Florin Mergea, Adrian Ungur – bilete aici.

Sâmbătă, 16 iunie, vom vedea un meci de fotbal între Generația de Aur și Legendele FC Barcelona. Este probabil ultima ocazie de a-i vedea în teren pe fotbaliștii din vechea generație care și-au anunțat retragerea finală în toamnă.

Din partea românilor și-au confirmat prezența majoritatea numelor mari în frunte cu Gică Hagi și Gheorghe Popescu – lotul complet aici. De partea cealaltă cap de afiș sunt Eric Abidal și Juliano Belletti – lotul complet aici. Indiferent de scor, se anunță un meci spectaculos.

Eu am cumpărat 2 bilete la meci de îndată ce acestea au devenit disponibile. Mi se pare o ocazie foarte bună de a vedea nume de legendă a fotbalului împreună cu familia – bilete aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button