Jurnal de bord

FC Baia Mare e în faza finală a Cupei Hagi

Week-endul trecut stadionul din Baia Mare a găzduit faza județeană a Cupei Hagi – cel mai important eveniment fotbalistic din România pentru copiii între 10 și 12 ani.

Competiția se desfășoară în două etape: faza județeană la care concurează echipe din cele 7 zone ale țării și faza finală la care participă învingătorii din preliminarii.

Cu puțin noroc am reușit să ajung la finala etapei de la Baia Mare în care s-au confruntat echipa orașului gazdă Marta Baia Mare și formația CFR Cluj. Pe durata meciului am trecut printr-un amestec ciudat se sentimente și emoții:

Mi-a plăcut: faptul că se organizează astfel de competiții și că se încurajează performanța; felul în care au jucat copiii și atitudinea de care au dat dovadă pe durata meciului.

Am fost bineînțeles încîntat de faptul că echipa calificată e formația din Baia Mare, desemnată în urma loviturilor de departajare (scor 2:2 la finalul celor două reprize).

Nu mi-a plăcut: atitudinea ostilă față de echipa adversă, publicul băimărean efectiv a huiduit niște copii de maxim 12 ani atunci cînd s-au executat loviturile de 11 metri, acuzațiile de corupție fața de arbitri care mi se păreau efectiv ridicole.

Dar mai ales de toate m-a enervat atitudinea părinților care înjurau ca la ușa cortului la fiecare faza care li se părea că nu a fost judecată corect de arbitri.

E păcat, pentru că copiii de azi sînt suporterii de mîine și dacă aceștia vor prelua de la părinții această atitudine, vom avea în continuare huligani pe stadioane, oameni fără cultură care se iau la bătaie cu jandarmii, fac scandal și distrug tribune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button