Jurnal de bord

Fără salată de boeuf de sărbători anul acesta

S-a întâmplat pe la mijlocul lui noiembrie. Eram la cumpărături în Lidl când am dat din întâmplare cu ochii de o vitrină în care era expusă la vânzare niște salată de boeuf. Nu mâncasem așa ceva de la Paști și mi s-a făcut poftă. Așa, din senin.

Ce face românul când îi este poftă de salată de boeuf? Își face, bineînțeles. Doar nu-i nebun să o cumpere gata făcută de la corporatiști. Așa că am luat ingredientele necesare, am mers acasă și am făcut.

Am decis să folosesc rețeta tradițională moștenită din bătrâni, care, după cum bine se știe, mâncau salată de boeuf cu mămăligă încă de pe timpul lui Ștefan cel Mare. Procesul a decurs neașteptat de bine, singura greșeală pe care am făcut-o a fost legată de cantitate.

Având în vedere că nu mai gătisem singur salată de boeuf din studenție și faptul că mi-era și foarte foame când am pregătit-o, nu m-am zgârcit la cantități. Așa că la final m-am trezit cu un lighenaș de salată. Nici mai mult, nici mai puțin.

În prima zi am mâncat amândoi cu poftă, în a doua zi soția s-a retras. Ne-am gândit că prea multă maioneză nu face bine la alăptat, prin urmare am rămas doar eu și ligheanul. Mi-a luat vreo 4 zile să-l termin. A fost greu, dar nu m-am lăsat.

După această ispravă am zis că nu mai vreau să văd salată de boeuf în fața ochilor prea curând. Și cum sărbătorile de iarnă au venit destul de curând, anul acesta de Crăciun și de Revelion spunem pas la salata de boeuf. Voi ați făcut?

Sursă colaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button