Jurnal de bord

Excepțio – noul festival de teatru din Baia Mare

festival-teatru-baia-mare-exceptioFestivalul de teatru Atelier a părăsit orașul Baia Mare. Odată cu plecarea lui Radu Măcrinici, inițiatorul acestui eveniment, orașul de pe Săsar a rămas fără o manifestare culturală importantă. Probabil din această cauză administrația din Baia Mare a decis să inițieze un nou eveniment cultural.

Acesta se numește Excepțio și se vrea a fi un festival de teatru de stradă, studio şi spaţii neconvenţionale. Deschiderea oficială a avut loc marți, 25 iunie în foaierul Teatrului Municipal, iar ultima piesă va fi jucată vineri, 28 iunie.

Am observat că majoritatea pieselor sînt prezentate de Teatrul Municipal (pe care le-am văzut în mare parte) și Teatrul de Păpuși, completate de cîteva piese puse în scenă de o trupă din Cluj și Târgu Mureș (program complet aici).

Invitații speciali ai acestei prime ediții Excepțio sînt fără doar și poate actorii de la Teatrul Masca din București care vor prezenta trei spectacole. Îmi pare rău că Atelierul a plecat din Baia Mare, mă obișnuisem cumva să asociez luna iunie cu acest eveniment cultural.

Mă bucură însă faptul că băimărenii au avut curajul să organizeze un festival nou și inedit pentru publicul local. Sper ca evenimentul să prindă, să egaleze și să depășească nivelul spectacolelor cu care ne-a obișnuit Atelierul și să ajungă la cît mai multe ediții.

Așadar Atelierul a plecat, trăiască Excepțio!

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button