Jurnal de bord

Evenimentele astronomice din această săptămînă: Super luna și Perseidele

Perseide-ploaie-meteoriti

Avertizare

Acest articol nu este despre Dan Voiculescu, Antena 3 sau Traian Băsescu. Știu, pare greu de crezut. De aceea vă recomand să-l citiți cu grijă. S-ar putea să aflați lucruri interesante sau, Doamne ferește, să vă ”îmbolnăviți” de normalitate.

Săptămîna aceasta e plină de evenimente astronomice interesante. Noaptea trecută am admirat Super luna, adică luna plină la perigeu (cel mai apropiat punct față de Pămînt).

Dacă ați ratat ocazia nu vă faceți griji. O puteți observa și zilele următoare, dar la o intensitate mai mică sau puteți aștepta pînă în 9 septembrie cînd va avea loc următoarea Super lună.

Al doilea fenomen cosmic interesant este ploaia de meteoriți Perseide. Ca în fiecare an, în această perioadă planeta noastră trece printr-un nor de meteoriți și particule cosmice care bombardează atmosfera, creînd spectacol pe cerul înstelat.

Perioada de activitate maximă va avea loc în noaptea de 12 spre 13 august. Din păcate, datorită lunii pline, doar meteorii mai strălucitori vor putea fi văzuți cu ochiul liber. Totuși îndemnul meu este să ieșiți la marginea localității și să admirați frumusețea stelelor căzătoare.

P.S.

Anul trecut de Perseide am mers la o plajă din apropierea Băii Mari, ne-am scăldat la lumina lunii și am admirat din apă stelele căzătoare. Zic asta în cazul în care sunteți în pană de idei legat de acest eveniment. Să ne auzim cu bine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button