Jurnal de bord

Ediție aniversară Untold 2019: ziua 3 și 4

Ziua 3 – o mare de pelerine dansatoare

Sâmbătă, în jur de 95.000 de participanți. A plouat aproape toată ziua. Primul concert care m-a interesat a început abia la ora 21, așa că am îmbrăcat pelerina și am explorat teritoriul festivalului în timpul zilei. Iată standurile și activitățile care mi s-au părut interesante.

1. Orange a avut un stand mare între Cluj Arena și Sala Polivalentă în care a testat tehnologia 5G. Practic, îți puneai pe urechi o perechi de căști și pe față niște ochelari cu un Samsung Galaxy S10 montat și erai teleportat pe scena principală pe care o vedeai în 360 grade.

Am încercat experiența de 2 ori. Calitatea audio era bună, cea video, însă, a lăsat mult de dorit. Imaginile erau foarte neclare. Tot în fața standului erau camere și 2 ecrane mari care proiectau silueta celor care treceau prin fața lor.

2. Samsung a avut un cort în care un băiat talentat îți picta papucii cu vopsea fosforescentă. Splend’or a amenajat un punct în care se oficiau căsătorii de festival. Erau zeci de tineri la coadă. Banca Transilvania a pus la punct un loc de joacă la care puteai să îți amintești jocurile copilăriei și dona pentru Magic Camp. O idee foarte bună, bravo lor!

3. Ca în fiecare an, teritoriul festivalului a fost plin de puncte cu decoruri cool la care puteai să-ți faci poze pentru Instagram. De asemenea, erau și multe puncte de colectare a deșeurilor: un dragon care trebuia hrănit cu doze și containerele Ursus la care puteai preschimba 12 doze goale cu 1 tricou fain.

4. În acest an organizatorii au mers un pas mai departe cu ideea de festival eco. Băuturile și mâncarea au fost servite în pahare și farfurii reciclabile și biodegradabile. Ursus, Absolut și Coca-Cola au amplasat diverse activități menite să încurajeze oamenii să colecteze selectiv.

5. O altă noutate a acestei ediții a fost scena Nostalgia care a teleportat participanții în anii 90 prin muzica și decorul său și care s-a bucurat de mare apreciere în rândul celor cu vârsta peste 30 ani.

6. La ora 21 l-am ascultat la scena Forest pe Mihail, apoi pe Alexandrina. După asta m-am mutat la scena principală pentru trupa Bastille care a fost urmată de show-ul lui Danny Avila & Flying Steps. A fost un spectacol bun care a combinat muzica și dansul – o noutate pentru Untold.

7. A urmat apoi Don Diablo care a avut un moment în memoria fetei ucise în Caracal. Fotografia ei a fost proiectată pe ecran, iar publicul i-a susținut gestul aprinzând zeci de mii de luminițe. Am încheiat ziua cu ATB care a adunat din nou foarte multă lume în fața Casinoului.

Ziua 4 – concertul lui Robbie Williams

Pentru mine a fost ziua cu evenimentul principal al festivalului – concertul lui Robbie Williams. A fost cald și soare toată ziua așa că lumea a venit în valuri spre Parcul Central. Conform organizatorilor, au fost în jur de 97.000 de participanți – adică un nou record pentru Untold festival.

Eu am profitat de vremea bună și am mers cu Ilinca la piesa „Scufița roșie” în interpretarea lui Ion Iurcu de la Teatrul de Păpuși „Puck” care a avut un stand frumos într-o parte mai izolată a festivalului. A fost prima piesă pe care a văzut-o vreodată și cred că i-a plăcut.

Apoi am explorat celelalte activități din zona dedicată copiilor care era plină de părinți și pitici de toate vârstele. Mi-a plăcut activarea de la Orange – o trambulină cu un ecran mare în față ce capta mișcările copilului și le transpunea într-un joc.

Apoi am vizitat standul celor de la #euandme și mi-am făcut cu Ilinca o fotografie de 360 grade. Am trecut și prin zona militară în care erau expuse diferite mașini de luptă ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

După asta am predat-o pe Ilinca soției și am mers spre Cluj Arena. Cu o jumătate de oră înainte de concert cam toate tribunele erau pline și nu se mai putea intra.

Recitalul lui Robbie a fost foarte bun, mai ales pentru cei născuți în secolul trecut. Robbie Williams a cântat pe scena din Cluj cele mai bune piese ale sale, a avut momente de umor și improvizație, a cântat cu tatăl său și a încheiat en fanfare cu piesa „My way” de la Frank Sinatra.

Dacă nu i-ar fi cedat puțin vocea la ultimele 2 piese ale sale probabil că i-aș fi dat calificativul… suprem. După o pauză am revenit pentru DJ-ului francez David Guetta pe care l-am mai văzut și la prima ediție de festival. În drum spre casă l-am auzit și pe Martin Garrix, DJ-ul numărul 1 din lume conform clasamentului DJ Mag.

Acolo s-a încheiat pentru mine ediția aniversară de Untold – o ediție ce a dus festivalul la un nou nivel care nu a mai fost atins probabil până acum de o producție organizată în România. Rămâne de văzut ce va aduce Untold festival 2020.

P.S. Ținuta cea mai neobișnuită la Untold 2019 a fost costumul inspirat din filmul Casa de Papel. Deja știu care o să fiu următorul serial la care o să mă uit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button