Jurnal de bord

Ediție aniversară Untold 2019: ziua 1 și 2

Untold main stage, ziua 1, cerul după ploaie
Untold main stage, ziua 1, cerul după ploaie

Ziua 1 – prima zi de ediție aniversară

1. Peste 90.000 de participanți în prima zi de festival ceea ce reprezintă un record pentru ziua de joi (anul trecut au fost 84.000). Și acest lucru s-a simțit. Orașul s-a animat mult în zona centrală. Autobuzele ce tranzitau zona erau pline spre seară. Zona festivalului a fost destul de aglomerată. Am observat mulți străini.

2. Pentru mine festivalul a început la ora 19:30 cu o ploaie de vară ce a turnat în rafale și a acompaniat concertul lui Smiley. Câteva mii de oameni l-au ascultat în fața scenei. Cei de la Orange și Head & Shoulders au distribuit gratuit pelerine.

Mi-a rămas în minte imaginea unor cupluri valsând în ploaie pe piesa „Vals” și cerul de după ploaie. Am vrut să ajung la 18:30 la K-LU. Nu am reușit, dar îți recomand această piesă. O să te distreze 😊

3. După ora 22 a urcat pe scenă James Arthur care a devenit cunoscut după ce a câștigat X Factor în Marea Britanie în 2012 și a debutat pe locul 1 cu piesa „Impossible”. E imposibil să nu o fi auzit, dacă îmi permiți jocul de cuvinte 😀 Eu am mers în special pentru piesa de mai jos.

4. La miezul nopții am fugit la scena Forest pentru trupa Morcheeba care a adus un mix de folk rock cu accente psihedelice. Solista Skye Edwards are o prezență și o voce unică, iar oamenii au apreciat pe deplin prestația trupei. Piesa mea preferată de la ei este arhicunoscuta „Enjoy the ride”.

5. Pe culoarul principal din parc s-au aprins mici torțe montate pe niște instalații circulare ceea e este o noutate pentru festival. La 01:30 a avut loc ceremonia de deschidere cu focuri de artificii după care a urmat combo-ul Dimitri Vegas & Like Mike și Steve Aoki.

Focuri aprinse pe culoarul central din parc
Focuri aprinse pe culoarul central din parc

Ziua 2 – ziua Armin Van Buuren

1. Peste 95.000 de participanți, a fost destul de cald și nu a plouat până pe la 2 dimineața. Mi-am început ziua la ora 18:00 cu cei de la Subcarpați care au avut invitat Grupul Iza din Maramureș.

N-am crezut că o să-mi fie dat să aud vreodată la Untold „După pui de moroșan să nu dai cu bolovan”. Uite că s-a întâmplat. Și nu oricum, ci la scena principală. Publicul a răspuns extraordinar și a încins câteva hore în stânga și în dreapta scenei. A fost un moment unic.

2. După acest moment autentic am mers direct la standul Transilvănean unde am probat și m-am pozat în costum popular, lucru pe care ți-l recomand cu drag. Tot acolo poți deveni ardelean în câțiva pași (unul din ele implică pălincă) și poți găsi tricouri, bluze și accesorii cu motive tradiționale.

3. În jur de ora 21 am mers să-l văd pe Busta Rhymes pentru diversitate și pentru că uneori ascult și muzică rap. Cântărețul a venit cu piese din perioada sa de glorie și anunțat că se pregătește să lanseze un nou album. Mi s-a părut că bașii au fost prea puternici și nu am putut înțelege ce a cântat.

4. La concertul The Motans a fost foarte multă lume. Zona din jurul scenei Forest a fost foarte aglomerată. Am prins doar câteva piese apoi am fugit la scena principală unde s-a umplut stadionul pentru evenimentul principal al zilei.

5. Armin Van Buuren a avut un spectacol special și a umplut Cluj Arena.

DJ-ul olandez, care a ajuns un simbol al festivalului, și-a început concertul cu linia melodică din „Deșteaptă-te române” acompaniat de o Orchestra Operei din Cluj-Napoca. Apoi a salutat publicul cu „bună seara” și s-a apucat să facă ce știe el cel mai bine.

Show-ul său a durat în jur de 7 ore și fost presărat cu focuri de artificii și soliști care și-au făcut periodic apariția printre care Josh Cumbee (cunoscut datorită piesei „Sunny Days”), Jordan Shaw („Something Real”), Sam Martin („Wild Wild Son”) și Alexandra Bădoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button