Jurnal de bord

Drumeție la Piatra Bulzului și cascada Stur, Maramureș

Weekend-ul trecut am profitat de vremea frumoasă și am făcut o drumeție spre o destinație pe care nu o mai vizitasem. Am pornit cu mașina din Baia Mare spre Firiza și am parcat lîngă pod după păstrăvăria Lostrița.

În stînga drumului ne făcea cu ochiul un indicator pe care scria Piatra Bulzului. Am dat curs invitației și am urcat în jur de două ore urmînd indicatoarele marcate cu albastru și alb. Urcușul nu a fost simplu, dar a meritat din plin.

De sus am putut admira dealurile împădurite din apropierea orașului Baia Mare, lacul Firiza, Creasta Cocoșului, vîrful Igniș și linia orizontului ce le îmbrățișa pe toate într-un verde-albastru spectaculos scăldat de razele soarelui de mai.

Coborîrea mi s-a părut mult mai dificilă decît urcarea din cauza traseului abrupt, a crengilor și a frunzelor uscate (da, era plin de frunze uscate în luna mai). Odată ajunși la mașină am tras o fugă să vedem cascada Stur de lîngă Blidari care se afla nu departe de carieră.

Le puteți admira pe toate în filmulețul de mai sus și în fotografiile din articol. Închei ca de obicei cu îndemnul să mergeți să vedeți aceste locuri frumoase cu ochii voștri. Merită pe deplin!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button