Jurnal de bord

Cum să lucrezi în grădină în prag de anul nou

curatenie-gradina-iarnaAți mai lucrat vreodată în grădină între sărbătorile de iarnă? Eu nu, cel puțin pînă în acest week-end cînd s-a produs premiera. Ceea ce e ironic din cel puțin două motive. Primul e destul de evident. Sfîrșitul lui decembrie aducea cu sine de obicei zăpadă, ger și colindători.

Cel puțin așa a fost cîndva. Se pare că de ceva ani încoace vremea nu prea mai ține seama de calendar. Uneori avem parte de 2-3 anotimpuri în aceeași lună. Așa se face că odată ajuns în Moldova am dat peste temperaturi de 10-12 grade cu plus în timpul zilei.

Și aici ajungem la cel de-al doilea motiv. Planul meu pentru acest concediu era clar: odihnă, lectură, scris, fotografiat și somn, cît mai mult somn. Cele 2 luni după mutarea la Cluj și-au spus cuvîntul asupra nivelului de energie din dotare.

Nici prin cap nu mi-a trecut că aș putea lucra în grădină la final de decembrie. Socoteala din tîrg nu s-a potrivit cu cea din… curte. Odată ajuns acasă s-a activat în mine modulul gospodar. Grebla, furca și mătura au răspuns prezent și înainte să-mi dau seama…

… a trecut ziua, iar frunzele rămase prin curte s-au teleportat miraculos într-o grămăjoară ce ardea molcom în aerul călduț de decembrie. ”Ce bine că ați făcut curat, zice mama. Pentru zilele următoare s-au anunțat ger și ninsori”.

Deci din cauza asta n-a nins pînă acum pe la noi, am tras eu concluzia. Lasă că la anul mai facem o curățenie la sfîrșit de noiembrie. Apropo, dacă aveți preferințe legate de programul primei ninsori sau căderea gerului, putem negocia.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button