Jurnal de bord

Cum poți obține 10 zile de concediu în plus dacă urmează să devii tătic

puericultura-10-zile-concediu-in-plus-tatici

Acest articol este pentru cei care vor să beneficieze de 10 zile concediu paternal în plus la nașterea copilului, dar și pentru cei care vor să afle mai multe despre puericultură. Mai întîi haideți să lămurim termenul.

Ați auzit pînă acum de puericultură? Sincer, eu nu știam că există așa cuvînt pînă acum o lună. Am aflat despre el de la un coleg de serviciu care urma să devină tătic pentru a două oară (între timp a și reușit, lucru pentru care-l felicit).

Puericultura este o ramură a medicinii care se ocupă cu metodele și mijloacele de creștere și de dezvoltare armonioasă a copiilor în primii ani de viață.

Venirea unui copil pe lume e un moment plin de bucurie și de întrebări pentru ambii părinți. Și, în timp ce pentru mamă lucrurile tind să vină cumva de la sine, treaba e ceva mai complicată în cazul tatălui.

Toate aceste întrebări pot fi lămurite cu ajutorul unui curs de puericultură care constă în prezentarea unor noțiuni teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic.

După ce a studiat cursul, viitorul tătic completează un test destul de simplu și obține un atestat care îi oferă dreptul la un concediu paternal de 10 zile lucrătoare în plus pe lîngă cele 5 care se acordă în mod normal.

Destul de faină treaba, nu-i așa? Pe de o parte înveți lucruri utile care te ajută să participi la îngrijirea copilului tău, pe de alta mai și beneficiezi de 10 zile de concediu în plus.

Cursul poate fi urmat atît cu ajutorul unui medic, cît și prin parcurgerea unor informații online. Pentru mai multe detalii puteți consulta legea concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button